Другий місяць літа в Україні почався з дуже спекотної погоди. Температура в деяких місцях може досягти +39 градусів. Однак така спека не триватиме довго. Невдовзі в Україні стане прохолодніше.
Синоптик Ігор Кібальчич спрогнозував, коли це станеться. Він написав, що липень почнеться з дуже високих температур, які охоплять більшу частину країни. В першій декаді місяця температура може досягти +34 – +39 градусів.

Жінка, яка п'є воду в спеку
Жінка, яка п'є воду в спеку

Кібальчич зауважив, що в західних та північних регіонах спека не триватиме довго, а в центральних, південних і східних регіонах буде спекотно протягом тижня або навіть довше.

У другій та третій декаді липня температура трохи знизиться через ослаблення антициклону та активізацію синоптичних процесів із заходу. Проте середньодобова температура все ще буде вищою за норму.

Пити забагато у спеку шкідливо. Фото: Youtube
Пити забагато у спеку шкідливо. Фото: Youtube

Також він розповів, що опади у другій і третій декаді будуть нерівномірні. В липні кількість опадів буде вищою за норму в західних регіонах, близькою до норми в північній і центральній частинах, і нижчою за норму на півдні та сході.

Популярні новини зараз
ТЦК пішли рейдами по ресторанах та спортзалах Жінка зі США займалась сексом з 20 чоловіками: знайшла задоволення з одруженими Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року Це незаконно: чого не можуть робити ТЦК під час перевірки
Показати ще

Загалом середньомісячна температура повітря в Україні буде вищою за норму на 2 – 3,5 градуса, особливо в південних та східних регіонах.

Холодна погода. Фото Freepik
Холодна погода. Фото Freepik

У західних і північних областях середня температура липня буде +21 – +23 градуси, у Карпатах +17 – +19. У центральних, південних і східних регіонах +24 – +27, що може бути на рівні рекордних показників.

Нагадаємо, як вберегти себе від спеки на вулиці: поради для сонячних днів

Раніше ми писали про те, що магнітні бурі у липні: українців чекає дуже важкий місяць

Вам буде цікаво дізнатися при 28+ градусів їхати не дозволять: почне діяти важливе правило