Технічний стан обладнання на тимчасово окупованій Запорізькій атомній електростанції залишається невідомим.

Про це розповів голова Державної інспекції ядерного регулювання Олег Коріков в інтерв'ю каналу "Ми – Україна".

"На сьогоднішній день фактично невідомо докладно технічний стан обладнання та систем безпеки на Запорізькій АЕС. Йдеться про трубопроводи, машини, механізми, насосне обладнання", – зазначив Коріков.

Росіяни можуть покинути ЗАЕС. Фото: кадр з відео
Росіяни можуть покинути ЗАЕС. Фото: кадр з відео

За його словами, окупаційна адміністрація станції ігнорує вимоги регламентів безпеки і не проводить необхідні ремонти та технічне обслуговування.

Популярні новини зараз
ТЦК похвалилися, на скільки мільйонів вдалося "подоїти" ухилянтів Курс долара кине у розпач: вже затвердили Жінка зі США займалась сексом з 20 чоловіками: знайшла задоволення з одруженими Це незаконно: чого не можуть робити ТЦК під час перевірки
Показати ще

Коріков також нагадав, що інформація із системи радіаційного моніторингу на ЗАЕС більше не надходить у режимі онлайн в Енергоатом та МАГАТЕ. З 18 станцій моніторингу, що входять до системи, 4 виведені з ладу, що значно знижує можливості контролю радіаційної обстановки на станції та прилеглій території.

"Це зменшує наші можливості контролю радіаційного стану на Запорізькій АЕС та прилеглій території", – сказав глава ДІЯРУ.

Він також зазначив, що кілька сенсорів розміщено на підконтрольній Україні території та інформація з них надходить у режимі онлайн.

Відсутність доступу до стаціонарної системи моніторингу позбавляє світ актуальної інформації про радіаційну обстановку на Запорізькій АЕС.

Раніше ми писали про те, що за шкалою від 1 до 12 – катастрофічно погано: українців закликали терпіти відключення роками

Крім того, Знай.ua повідомляв, чи може Україна "включити" ЧАЕС і забути про відключення світла: багато хто цього не знав.

Вам варто дізнатися, що у Білгороді з'являються жовто-блакитні прапори: чи захотіли до складу України?