8 липня Міністерство освіти і науки України направило до університетів та інших вищих навчальних закладів листа з вимогою встановити сонячні або вітряні генератори.

Це стало відомо з повідомлення у Facebook-спільноті "Новини вищої освіти".

У листі йдеться, що навчальні заклади мають якнайшвидше встановити сонячні чи вітряні генератори та обладнання для зберігання енергії, щоб забезпечити безперебійну роботу.

До 15 липня 2024 року навчальні заклади мають провести інформаційно-роз'яснювальну кампанію серед працівників та студентів.

Повідомлення у групі "Новини вищої освіти" / фото: скриншот Facebook
Повідомлення у групі "Новини вищої освіти" / фото: скриншот Facebook

Популярні новини зараз
Вже з 1 жовтня: українцям радять поквапитися із "теплими" субсидіями, інакше - квартира замерзне Пенсіонерам анонсували масштабне підвищення виплат В Порошенка зібрали з українців 17 млн грн на ЗСУ, але гроші витратили на судову заставу екс-чиновнику, - експерт Не беріть слухавку, якщо бачите ці номери: шахраї залишать без копійки
Показати ще

Мета кампанії – підвищити енергоефективність та енергозбереження, а також стимулювати встановлення сонячних електростанцій та систем зберігання енергії населенням.

Проте Міністерство освіти не пояснює, як саме навчальні заклади мають реалізувати цю вимогу та за які кошти.

Багато навчальних закладів опинилися в подиві. Адміністрації вишів запитують: де взяти фінансування на сонячні батареї і як їх встановити? Як інформувати викладачів та студентів, якщо зараз канікули?

Повідомляється, що адміністрації деяких вишів "шоковані" такою ініціативою Міністерства освіти.

Нагадаємо, школярів в Україні навчатимуть щастю — вже у вересні з'явиться новий предмет

Раніше ми писали про те, що ще й не почали відпочивати: школярам доведеться сісти за парти вже за місяць і навчатися по суботах

Крім того, Знай.ua повідомляв, жодних канікул і шість днів занять: в Україні школи перейдуть на новий формат навчання