Літня спека є небезпечною не тільки для людей на вулиці, але і для тих, хто залишає свої автомобілі під палючим сонцем. Температура всередині машини може піднятися до небезпечних 75 градусів Цельсія.

Такий випадок зафіксовано у Дніпрі - температура всередині припаркованого на сонці автомобіля перевалила за 70 градусів, повідомляють місцеві пабліки.

Авто під прямими сонячними променями. Фото: скрін youtube

За даними кліматологів США, температура в салоні автомобіля може піднятися до 70 градусів вже за годину перебування під прямими сонячними променями. Така температура є смертельно небезпечною для будь-якої живої істоти. Навіть короткий час у таких умовах може призвести до теплового удару або гірших наслідків.

Особливо небезпечним є залишення дітей та домашніх тварин у автомобілі. Дослідження показують, що при температурі 47 градусів Цельсія за годину в салоні можуть початися незворотні наслідки для здоров'я. Якщо автомобіль знаходиться в тіні, температура буде трохи нижчою, але все одно небезпечною – близько 38 градусів.

Популярні новини зараз
З 1 жовтня платіжки за світло зміняться Пенсіонерам готують круті зміни з новими сумами – виплати зростуть на 1500 грн Жінка зі США займалась сексом з 20 чоловіками: знайшла задоволення з одруженими Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року
Показати ще

У США щотижня від перегріву в автомобілях помирають двоє-троє дітей. Це страшні цифри, які змушують задуматися про важливість безпеки. Навіть короткий час в замкненому автомобілі може призвести до трагічних наслідків.

Дослідження кліматологів з Арізони показують, що різні частини автомобіля нагріваються по-різному. За годину перебування на сонці приладова панель може нагрітися до 70 градусів, рульове колесо до 53 градусів, а крісла до 50 градусів. Навіть якщо автомобіль стоїть у тіні, ці показники залишаються досить високими.

Перегрів автомобіля. Фото з відкритих джерел

Цікавим фактом є те, що колір автомобіля також впливає на ступінь його нагріву. Дослідження показують, що білі машини нагріваються до 46 градусів, сріблясті - до 56 градусів, коричнево-золотисті - до 59 градусів, сині - до 61 градуса, а чорні - до 75 градусів.

Щоб уникнути небезпечних ситуацій, завжди забирайте з автомобіля дітей і тварин, навіть якщо залишаєте машину на короткий час. Якщо є можливість, паркуйтеся в тіні або використовуйте захисні екрани на вікна. Пам'ятайте, що сонце переміщається по небу, і автомобіль, залишений у тіні, може опинитися під прямим сонячними променями.

Нагадаємо, 7 правил виживання в аномальну спеку: лікарка розповіла, як уберегти здоров'я

Раніше ми розповідали, що Спека перевищить багаторічну норму: чи варто сподіватися на похолодання у липні

Також, Якщо смартфон «закипає»: як врятувати пристрій від перегрівання та чому це трапляється