В Україні вже тривалий час тримається спекотна погода і ситуація в найближчі тижні суттєво не зміниться. Як уберегти здоров'я в таких умовах, розповіла лікарка-педіатр Марина Шакотько в ефірі "Громадського радіо".

Навіть цілком здорові люди важко переносять літню спеку, яка не тільки забирає сили та зневоднює організм, а й може "нагородити" тепловим ударом. Однак стан можна полегшити, якщо дотримуватись простих правил.

Спека в Україні. Фото: скрін youtube
Спека в Україні. Фото: скрін youtube

Правила виживання в аномальну спеку:

  • не виходити на прогулянку з 11:00 до 16:00 – цей період найбільш небезпечний, адже на нього припадає пік сонячної активності;
  • для прогулянок краще вибирати парк чи іншу зону, де є тінь та рух повітря;
  • вирушаючи надвір обов'язково брати із собою джерело рідини;
  • мати при собі засоби для створення руху повітря, наприклад, віяло або портативний вентилятор;
  • переглянути раціон харчування - віддавати перевагу овочам та фруктам, які простіше засвоюються організмом;
  • уникати солодких напоїв – газовані пити можна;
  • не ігнорувати потреби організму, наприклад, якщо хилить у сон, то можна трохи подрімати – відпочинок допомагає пережити спеку.

Спека в Україні, скріншот з відео
Спека в Україні, скріншот з відео

Популярні новини зараз
Немає дітей, тому що неправильно "чірікаєтесь": пара була в шоці від вердикту лікарів Пенсіонерам готують круті зміни з новими сумами – виплати зростуть на 1500 грн Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

У спеку найнебезпечніше - перепад температур. Якщо тільки прийшли з вулиці, то не варто одразу вмикати на повну потужність кондиціонер. Це може спричинити негативні наслідки для здоров'я.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, допоможіть організму пережити спеку: які продукти варто викреслити з раціону.

Також наш портал інформував, пекло не залишить Україну: коли температура перевищить 40 градусів.

Крім того, ми писали, медики радять не розлучатися з окулярами цього літа, тому що очам може настати лихо.