Адвокатка Дар'я Тарасенко повідомила, що вже наступного тижня можуть почати масово розсилати повістки через "Укрпошту". Навіть якщо військовозобов'язаний не отримає повістку фізично або відмовиться її прийняти, вона все одно вважатиметься врученою з юридичної точки зору.

З 17 липня працівники ТЦК можуть почати надсилати повістки поштою і активізується перевірка документів на вулицях. Для цього уточнюють дані, щоб знати фактичне місце проживання військовозобов'язаних. Це допомагає зменшити навантаження на працівників ТЦК, хоча процедура вручення повісток не змінюється.

ТЦК перевіряють документи. Фото:vinnitsa.info
ТЦК перевіряють документи. Фото:vinnitsa.info

Якщо військовозобов'язаний не повідомив, де він проживає, то він сам винен, що не дізнався про повістку.

Зараз діє можливість адміністративного затримання та перевірки документів на вулицях, і ця активність може зрости з 17 липня.

Українці в ТЦК. Скріншот: YouTube
Українці в ТЦК. Скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Туалет тепер під арештом: боротися з боргами вирішили забороною какати Продукти продаватимуть за новими правилами: чи постраждає звичний раціон українців Був кашель і смерділо з рота: медики ледве врятували чоловіка, у якого в горлі оселився тарган Соцвиплати призначатимуть по-новому: українців попередили про важливу зміну
Показати ще

У Міноборони також попередили, що 17-річні можуть отримати повістки, якщо не оновлять свої дані в ТЦК. Їм потрібно прийти з свідоцтвом про народження або паспортом та спортивними сертифікатами, які мають відношення до військової справи.

Також наш портал інформував, похід у ТЦК перевернув життя IT-фахівців: "Змінився світогляд. Це ж*па"

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що що робити військовозобов'язаному, якщо отримав повістку і захворів: пояснення юриста

Вам буде цікаво дізнатися ТЦК більше не підписуватимуть повістки: вводяться важливі зміни