Лихоманка Денге – серйозне вірусне захворювання, яке передається комарами, зокрема комарами жовтої лихоманки та тигровими комарами.

Хвороба викликає високу температуру, сильний головний біль, біль у м’язах та суглобах, а в деяких випадках може призводити до геморагічної лихоманки, що загрожує життю. Щороку ця хвороба завдає значної шкоди здоров’ю мільйонів людей по всьому світу.

Лихоманка Денге. Фото з відкритих джерел

Станом на середину 2024 року кількість зареєстрованих випадків лихоманки Денге перевищила 10 мільйонів. Це значний приріст порівняно з попередніми роками, коли максимальна кількість випадків становила 6,3 мільйона у 2023 році. Зокрема, вперше зафіксовано 96 випадків захворювання в Японії, що свідчить про подальше поширення хвороби у нові регіони.

Однією з головних причин швидкого поширення лихоманки Денге є глобальне потепління, яке сприяє розширенню ареалу проживання комарів. Зміна клімату створює сприятливі умови для розмноження комах-переносників. Крім того, активні міграційні процеси також сприяють поширенню інфекції.

Популярні новини зараз
Вистачить на кілька буханок хліба: пенсіонерам доплатять у вересні 570 гривень Мобільний зв'язок для літніх людей: тарифи від 60 грн, які допоможуть зекономити Скасування пенсій на карту: хто та чому з літніх українців залишиться без виплат Пенсію у вересні підвищать: хто вже може планувати покупки
Показати ще

Хоча приблизно 80% випадків захворювання протікають безсимптомно, інші 20% можуть викликати серйозні симптоми, що потребують негайного медичного втручання. Специфічних ліків від лихоманки Денге поки що не існує, тому важливо вживати профілактичних заходів.

Міністерство охорони здоров’я, праці та соціального забезпечення Японії радить усім подорожуючим використовувати засоби захисту від комах на відкритих ділянках шкіри та застосовувати москітні сітки під час сну. Це допоможе знизити ризик укусів комарів і, відповідно, зараження вірусом.

Нагадаємо, Небезпечна хвороба вбиває організм навіть після 100% лікування: вчені розкрили правду

Раніше ми розповідали, що Можна отруїтися і навіть померти: що буде з організмом, якщо пити забагато звичайної води

Також, Медики радять не розлучатися з окулярами цього літа, бо очам може настати біда