Військовозобов'язані українці, які не оновили дані до 16 липня, почнуть отримувати штрафи від ТЦК. Адвокат Роман Кичко у коментарі "Еспресо" розповів, чи можливо оскаржити такі санкції.

Починаючи з 17 липня українцям, які не встигли оновити військово-облікові дані в ТЦК, почнуть виписувати штрафи у розмірі від 17 до 25,5 тисяч гривень.

Візит до ТЦК, скріншот: YouTube
Візит до ТЦК, скріншот: YouTube

Адвокат Роман Кичко вважає, що ТЦК та СП може чекати наплив оскаржень у суді, втім, поки що немає розуміння, як ця процедура працюватиме.

Він наголосив, що людина може оскаржити штраф як незаконний, якщо дані про неї містяться у державних реєстрах і ТЦК могли ними скористатися, але не зробили цього. Втім, це ще доведеться довести.

Популярні новини зараз
Вже ніхто не сховається: військовозобов’язаних внесуть до єдиного реєстру – ТЦК дізнається про все На вулиці вийдуть мобільні патрулі: за що масово штрафуватимуть українців "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником Водіям готують тотальні перевірки на дорогах: безжально штрафуватимуть кожного третього
Показати ще

Працівник ТЦК. Фото:скріншот: Youtube
Працівник ТЦК. Фото:скріншот: Youtube

"Примітка 1 до статті 210, що з'явилася після 16 травня, чітко зазначає - не накладається штраф на особу, якщо відомості про військовозобов'язаного можна взяти або отримати з реєстрів", - зазначив юрист.

Фахівець додав, що оскаржити штраф від ТЦК можна ще в ряді випадків, наприклад, якщо не вручать копію ухвали про адмінправопорушення, не викличуть на розгляд справи або не дозволять скористатися правовою допомогою.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, оштрафують навіть тих, хто вже оновив дані – на кого повторно чекають у ТЦК.

Також наш портал інформував, ТЦК може відібрати важливий документ – українців попередили про чергову пастку.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, Кабмін звільнив від мобілізації 133 "важливі" структури: люди назвали це "офіційною війною для бідних".