Після 17 липня ухилянтів від мобілізації почнуть штрафувати. Це важлива новина, адже вона стосується багатьох громадян України. У цій статі розповідаємо, хто саме виписуватиме штрафи, коли їх потрібно сплатити та що робити, якщо ви не згодні з рішенням.

Постанови про адміністративне стягнення за ухиляння від мобілізації матимуть право виписувати працівники ТЦК. Вони ретельно вивчають всі справи щодо порушення військового обліку та мобілізаційного законодавства. Штрафи можуть виписувати у будь-який час доби, адже робота ТЦК відбувається безперервно.

Робота в ТЦК, скрін: Youtube
Робота в ТЦК, скрін: Youtube

Штрафи ТЦК необхідно сплатити протягом 15 днів від моменту отримання постанови про адміністративне порушення. Якщо ви вирішили оскаржити штраф у суді, але суд відхилив ваше оскарження, у вас є 15 днів з моменту рішення суду для сплати штрафу.

Якщо ви ігноруєте сплату штрафу, справа після зазначених термінів передається до виконавчої служби за місцем вашої реєстрації. Виконавча служба виносить окрему постанову і починає шукати ваше майно та кошти. Якщо на рахунках немає грошей, виконавча служба може арештувати ваше майно на суму заборгованих коштів. Важливо пам’ятати, що при несплаті штрафу вчасно, з вас стягуватиметься подвійна оплата.

Популярні новини зараз
ТЦК похвалилися, на скільки мільйонів вдалося "подоїти" ухилянтів Немає дітей, тому що неправильно "чірікаєтесь": пара була в шоці від вердикту лікарів Зима буде без світла: тривожний прогноз Жінка зі США займалась сексом з 20 чоловіками: знайшла задоволення з одруженими
Показати ще

Українці, які не згодні з адміністративною постановою про штраф, можуть оскаржити її у судовому порядку. Для цього законом передбачено десять днів. На момент розгляду справи працівники ТЦК не мають права повторно штрафувати військовозобов’язаного.

Автоматичних штрафів з 17 липня не буде. Штраф можуть виписати впродовж трьох місяців після того, як працівник ТЦК виявив порушення, або до одного року з моменту, коли громадянин вчинив адміністративне порушення. З 17 липня почнуть розсилати повістки військовозобов’язаним. Повістки надійдуть і тим, хто дані оновив, і тим, хто цього не зробив. Важливо знати, що повістка, надіслана рекомендованим відправленням, вважатиметься врученою з 17 липня, навіть якщо її не отримати особисто.

За неявку до ТЦК по повістці громадяни потраплятимуть у розшук. Тому важливо слідкувати за всіма повідомленнями та вчасно реагувати на повістки.

Нагадаємо, Перевірте свій "Резерв+": кому терміново потрібно в ТЦК

Раніше ми розповідали, що Кількість ухилянтів стрімко зростає: вже навіть не соромляться

Також, Повістки та перевірки на вулицях: ТЦК готуються до посиленої мобілізації