Українських водіїв у селах та районних центрах попередили про значні штрафи за порушення правил дорожнього руху, повідомляє SUV News.

Багато водіїв у сільській місцевості звикли до менш суворого контролю за дорожнім рухом, що часто призводить до нехтування деякими правилами. Але варто пам’ятати, що штрафи можуть бути суттєвими незалежно від місця проживання.

Мопед, скріншот: YouTube
Мопед, скріншот: YouTube

У селах часто використовуються малокубатурні транспортні засоби, такі як скутери, мопеди та мотоблоки. Вони застосовуються як для пересування, так і для транспортування вантажів. Проблема в тому, що більшість таких транспортних засобів не реєструються в МВС, а водії часто не оформлюють необхідних прав.

Також поширеною є думка, що наявність посвідчення категорії "А" дозволяє використовувати мопеди без додаткового отримання категорії "А1". Це призводить до систематичних порушень правил дорожнього руху, особливо в тих селах, де поліція може не з’являтися протягом місяців.

Популярні новини зараз
Водійські права стануть недійсними: коли і чому варто отримати нові документи Змінили вимоги до стажу: майбутня пенсія буде більше очікуваного Міста опинились під прицілом: тарологиня озвучила прогноз на вересень по обстрілам Був кашель і смерділо з рота: медики ледве врятували чоловіка, у якого в горлі оселився тарган
Показати ще

Юристи попереджають, що самовільне використання мопедів та скутерів без належної реєстрації та прав може призвести до значних штрафів:

  • 850 гривень за відсутність реєстрації (і 1700 гривень за повторне порушення).
  • 3400 гривень за відсутність прав водія (і 40 800 гривень за повторне порушення).

Водіям у селах та районних центрах варто бути особливо уважними та дотримуватися правил дорожнього руху. Рекомендується перевірити реєстрацію своїх транспортних засобів та наявність необхідних прав, щоб уникнути неприємностей.

Нагадаємо, Пені знову бути: для боржників за комуналку вводять штрафні санкції

Раніше ми розповідали, що Україна збільшує податок на автогаз

Також, Чоловіка позбавили водійських прав на 56 років: що він накоїв