Люди можуть втратити субсидії та пільги через помилку ОСББ: що потрібно знати

Тарифи на комуналку, субсидії / фото: ЦКС
Тарифи на комуналку, субсидії / фото: ЦКС

За останні кілька років уряд зробив багато кроків, щоб громадянам було простіше та швидше отримувати житлові субсидії та пільги. Тепер все можна зробити онлайн і більше не потрібно стояти в чергах. З 1 грудня 2022 року Пенсійний фонд почав адмініструвати житлові субсидії та пільги. Все стало набагато простіше: потрібно лише подати спрощену заяву, а співробітники Пенсійного фонду самі зберуть усі необхідні дані з офіційних джерел. Проте не всі ОСББ та комунальні служби надають Пенсійному фонду необхідну інформацію. Через це мешканці таких будинків можуть не отримати належні їм субсидії та пільги. Пенсійний фонд не зможе призначити виплати, якщо він не має всієї потрібної інформації.

В Україні різко дорожчає хліб, вершкове масло та пісне: свіжі ціни на базові продукти

Супермаркет, крупи. Фото: скрін youtube
Супермаркет, крупи. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Був кашель і смерділо з рота: медики ледве врятували чоловіка, у якого в горлі оселився тарган Вистачить на кілька буханок хліба: пенсіонерам доплатять у вересні 570 гривень Мобільний зв'язок для літніх людей: тарифи від 60 грн, які допоможуть зекономити У платіжках будуть нові суми: українців попередили про зміни у тарифах
Показати ще

Великі українські мережі супермаркетів оновили цінники на олію, вершкове масло, а також на пшеничний хліб. Якщо порівнювати з минулим місяцем, вартість цих базових продуктів підскочила. Причому подорожчання на деякі з них становило до 4 гривень. Зокрема, соняшникова олія Олейна рафінована додала в ціні з 57,85 до 60,25 грн за 850 мл. Щедрий Дар рафіноване подорожчало з 58,66 до 60,36 грн за 850 мл. Тим часом вершкове масло Селянське 72,5% не змінилося в ціні – 71,02 грн за 200 грам. Однак того ж не можна сказати про Яготинське 73% - воно подорожчало з 79,65 до 80,70 грн за 200 грам.

Чи може в Україні бути більше +50 градусів: чому термометри показують різні позначки в один і той самий час

Аномальна спека. Фото: скрін youtube
Аномальна спека. Фото: скрін youtube

Зараз погода в Україні надзвичайно спекотна, і прогнози Укргідрометцентру вказують на температури близько +40 градусів. Водночас, в інтернеті можна знайти фотографії, де домашні термометри показують навіть +50 чи +60 градусів. В чому ж причина такої різниці? Птуха пояснює, що в містах температура може значно відрізнятися від прогнозованої через різні фактори. Наприклад, асфальт, будівлі та пряме сонячне проміння можуть значно підвищувати температуру, яку показує звичайний термометр.

"Так і захворіти можна": Катя Осадча в купальнику показала свій спосіб порятунку від спеки

Катя Осадча, фото із соцмереж
Катя Осадча, фото із соцмереж

В Україні вже кілька тижнів поспіль триває аномальна спека міста, будинки та люди "плавляться". Відома українська телеведуча, блогер і навіть борець за права людини Катя Осадча вирішила поділитися зі своїми шанувальниками "прохолодними" кадрами. Катя Осадча продемонструвала свій спосіб боротися з аномальною температурою. Катя Осадча поділилася відео на сторінці. Зірка зняла ролик у своєму дворі, позуючи у чорному купальнику. Телеведуча показала, як вона бореться з аномальною спекою, обливаючи себе водою зі шланга.

Путін звинуватив бурятів у зникненні світла в кількох областях: посилено "майнять крипту"

Путін, фото з інтернету
Путін, фото з інтернету

Російський диктатор Володимир Путін нещодавно виступив зі звинуваченнями на адресу майнерів криптовалюти, заявивши, що саме вони винні у дефіциті електроенергії у кількох регіонах країни. На нараді з економічних питань 17 липня Путін заявив, що неконтрольоване зростання споживання електроенергії для видобутку криптовалюту може призвести до серйозної нестачі потужності в окремих регіонах. Вже зараз проблеми з енергопостачанням спостерігаються в Іркутській області, Бурятії та Забайкальському краї. Він сказав, що це загрожує "серйозними наслідками для підприємств, систем ЖКГ, конкретних міст та селищ."