У понеділок, 22 липня, відзначається одна із найважливіших дат церковного календаря – День Святої Марії Магдалини.

Цього дня прийнято молитися святій Марії Магдалині, яка допоможе у всіх справах і направить душу на істинний шлях, позбавивши спокус. Крім того, існує традиція вмиватися ранковою росою, яка дарує молодість та красу.

На Марії Магдалини суворо заборонено працювати, а жінкам належить провести день у доглядових процедурах. Якщо йде дощ із грозами, не варто виходити на вулицю, адже існує велика ймовірність потрапити під удар блискавки.

Популярні новини зараз
Пенсіонери зможуть отримати одноразову грошову допомогу На вулиці вийдуть мобільні патрулі: за що масово штрафуватимуть українців Був кашель і смерділо з рота: медики ледве врятували чоловіка, у якого в горлі оселився тарган Водіям готують тотальні перевірки на дорогах: безжально штрафуватимуть кожного третього
Показати ще

Молитва Марії Магдалині, яку треба читати всім жінкам цього дня:

"Рівноапостольна, свята дружина-мироносиця Марія Магдалина, ти теплотою своєї любові до Христа попрала всі злі підступи, здобула безцінний дар - любов Спасителя і досягла Царства Небесного. ім'я).

Преподобна учениця Христа Марія! Упроси Христа, котрий полюбив тебе і палко коханого тобою, благословити мене силою залишити гріхи мої, зміцнити благодаттю сміливо і бадьоро йти шляхом святих заповідей. Богові Отцю, Сину і Святому Духу на віки вічні. Амінь".

Прикмети на 22 липня - Марія Магдалина

  1. Вранці туман принесе сонячний день.
  2. Жінкам сьогодні забороняється працювати. Потрібно займатися своєю красою та духовністю.
  3. Прикмети на 22 липня кажуть, що ранкова роса сьогодні принесе молодість та красу, якщо жінка нею вмиється.
  4. Молитва Марії Магдалині принесе щастя та удачу всім жінкам.
  5. Сни в ніч на 22 липня віщі і незабаром здійсняться.

Що не можна робити 22 липня

Сьогодні, як і в інший день, церква не схвалює лихослів'я, сварок, лайки, злості, виступає проти помсти, заздрості, жадібності, розпачу, а також наклепів і пліток.

Народні прикмети дня забороняють жінкам важко працювати, особливо на городі та в полі. За повір'ями сьогодні під час грози не слід залишати відчиненими вікна та двері - у цей час у будинок може проникнути нечиста сила. Хоча цьому є і раціональніше пояснення: вікна та двері в грозу потрібно закривати з метою безпеки.

Нагадаємо про Медовий, Яблучний та Горіховий Спас 2024: коли відзначатимемо і що означатимуть ці свята.

Раніше ми повідомляли, що натільний хрестик може приховувати небезпеку: коли варто насторожитися.