Український Мелітополь, який славиться своєю найсмачнішою вишнею, зараз перебуває в російській окупації і ЗСУ роблять все, щоб місто скоріше повернулося під наш контроль.

Звичайно, зараз уже туди встигли заїхати росіяни, які гадають, що залишаться там назавжди. але всі ми чудово знаємо. що це лише їхні владні мрії. Більше того, Україна вже має список тих, кого насамперед випроводять з Мелітополя відразу після деокупації. Про це розповіла віце-прем'єр-міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук під час брифінгу у Запоріжжі.

Ірина Верещук / фото: Facebook
Ірина Верещук / фото: Facebook

Росіяни з північних регіонів рф нахвалюють місто за близькість до моря, фруктовий рай і добре облаштовану за української влади інфраструктуру. Деякі заїжджі гості залюбки фотографуються і викладають потім у соцмережі свої фото на тлі льодової арени, басейну, інсталяцій і пам’ятників у центральному парку імені Горького. Забувають тільки дописати, що ці об’єкти інфраструктури були облаштовані за української влади. А росія їх просто вкрала. Кримські, ростовські та краснодарські бізнесмени їдуть до Мелітополя для організації бізнесу. На ринках повно жителів Дагестану і Таджикистану, які облюбували Мелітополь для торгівлі.

Усі ці "нові жителі" вселяються в будинки і квартири мелітопольців, які виїхали з окупації.

Популярні новини зараз
Вже ніхто не сховається: військовозобов’язаних внесуть до єдиного реєстру – ТЦК дізнається про все Змінили вимоги до стажу: майбутня пенсія буде більше очікуваного "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником Мобільний зв'язок для літніх людей: тарифи від 60 грн, які допоможуть зекономити
Показати ще

Мешканці Мелітополя / фото: ArmyInform
Мешканці Мелітополя / фото: ArmyInform

"Росіян я прошу негайно покинути територію України. Тому що рано чи пізно ми деокупуємо і Крим, і Донбас, і Запорізьку область. І до громадян російської федерації, які незаконно перетнули кордон України і, які в’їхали на територію України незаконно, буде задіяний режим видворення. Щоб цього не чекати, виїжджайте", – заявила Верещук.

Щодо націоналізованого окупаційною владою майна громадян , то його однозначно повернуть справжнім власникам. Навіть, якщо його перепродадуть. Ірина Верещук наголосила, що жодні угоди та судові рішення на окупованих територіях не мають під собою юридичної сили.

Нагадаємо, що втікачам з армії змінили умови покарання: що чекає на дезертирів.

Раніше ми повідомляли, що росіяни відрізають геніталії українським священикам, а з гранатометів розстрілюють куполи: "Це було пекло".