Захворювання венозного апарату прямої кишки або геморой - доволі поширений діагноз серед українців. Чи можуть взяти на службу з таким захворюванням? Згідно з новими правилами, статус військовозобов'язаного визначатиметься залежно від форми недуги.

Міністерство оборони нещодавно внесло зміни до Положення про військово-лікарську експертизу. У цьому документі перераховано захворювання, з якими військовозобов'язаних можуть або не можуть брати на службу. Тепер військовозобов'язані з гемороєм можуть отримати статус "придатний до військової служби з певними обмеженнями". Це означає, що все залежить від стадії та форми вашого захворювання.

ВЛК, скріншот: YouTube
ВЛК, скріншот: YouTube

Це означає, що люди з менш серйозними формами захворювання можуть бути визнані придатними до служби, але з певними обмеженнями. Наприклад, такі особи можуть бути призначені на службу, яка не вимагає значних фізичних навантажень.

Уявімо двох людей: Івана та Сергія. Іван має початкову стадію геморою. Його можуть взяти на службу, але з певними обмеженнями. Наприклад, йому можуть запропонувати роботу в штабі або іншу не надто фізично навантажену службу.

Популярні новини зараз
Вже ніхто не сховається: військовозобов’язаних внесуть до єдиного реєстру – ТЦК дізнається про все Змінили вимоги до стажу: майбутня пенсія буде більше очікуваного Туалет тепер під арештом: боротися з боргами вирішили забороною какати На вулиці вийдуть мобільні патрулі: за що масово штрафуватимуть українців
Показати ще

Сергій же має тяжку форму геморою з ускладненнями. Його визнають непридатним до служби, і він отримує відстрочку. Тобто все залежить від того, наскільки серйозний ваш стан.

Якщо ви маєте захворювання венозного апарату прямої кишки, важливо звернутися до військово-лікарської комісії. Там ви пройдете медичний огляд і отримаєте відповідний статус.

Нагадаємо, Немає грошей, але є борг: як ТЦК стягуватимуть штрафи з ухилянтів

Раніше ми розповідали, що Суд може скасувати штрафи ТЦК: як правильно оскаржити

Також, Уряд дозволить бронювати від мобілізації більше людей – кого та за яких умов