Військовозобов'язані повинні були оновити свої дані до 16 липня, інакше їм загрожує значний штраф. Проте, бувають випадки, коли оновлення даних стає недоступним через технічні проблеми або інші причини. Військовий адвокат Віталій Савко, у розмові з "Громадським", розповів, що в таких випадках можна звернутися до суду.

За словами адвоката, військовозобов'язаний може звернутися до суду, якщо оновлення даних виявилося неможливим. Головне — зібрати докази спроби оновлення. Важливо, що для суду достатньо підтвердження хоча б одного способу оновлення даних.

Наприклад, якщо ви намагалися оновити дані через додаток "Резерв+", але він постійно "висить" або не підтягує інформацію, необхідно зробити скриншоти або запис екрана. За словами Савка, можна використати інший телефон, щоб зняти відео процесу оновлення, пояснивши, що додаток не працює.

"Резерв+", скріншот: Facebook
"Резерв+", скріншот: Facebook

Якщо у вас не виходить оновити дані через додаток, можна звернутися до ЦНАПу або ТЦК. У випадку, коли і тут ви зіткнулися з проблемами, необхідно фіксувати це на відео. Відеозапис може підтвердити, що ви намагалися потрапити до установи, але через черги або технічні труднощі це не вдалося зробити до 16 липня.

Популярні новини зараз
Прийдуть з перевіркою до кожного: змінилися правила соціальних виплат Туалет тепер під арештом: боротися з боргами вирішили забороною какати Водіям готують тотальні перевірки на дорогах: безжально штрафуватимуть кожного третього Мобільний зв'язок для літніх людей: тарифи від 60 грн, які допоможуть зекономити
Показати ще

Савко зазначає, що ТЦК можуть намагатися притягнути до відповідальності тих, хто не встиг оновити дані вчасно. Проте, з наявністю належних доказів, є висока ймовірність, що суд скасує штрафи.

Водночас, адвокат попереджає, що звернення до суду не гарантує перемоги. У разі програшу, військовозобов'язаний матиме 15 діб для добровільної сплати штрафу. Якщо штраф не буде сплачений вчасно, справа може перейти до виконавчого провадження.

Отже, головне — забезпечити наявність доказів, які підтвердять ваші спроби оновити дані. Це допоможе уникнути несправедливих штрафів та проблем з мобілізаційними органами.

Нагадаємо, Штрафи від ТЦК: чи можна уникнути покарання, якщо оновити дані після 16 липня

Раніше ми розповідали, що Перетин кордону стане квестом: прикордонникам дадуть повну свободу дій – перевірятимуть усіх

Також, Оштрафують навіть тих, хто вже оновив дані – кого повторно чекають в ТЦК