Педагоги інклюзивного центру в Дарницькому районі Києва заявили, що їх принижує і тисне керівництво, що негативно впливає на їхню роботу з дітьми з інвалідністю. Одна з матерів звинуватила вчителів у тому, що вони працюють тільки заради зарплати.

Колеги підтримали Ірину Гангалюк, яка ініціювала службове розслідування проти директорки центру через мобінг, тобто систематичне приниження на роботі. Зміни в центрі почалися після приходу нової директорки, і багато працівників, які не ладнали з нею, зазнали труднощів. Деякі були звільнені, а інші пішли самі.

Працівники інклюзивного садка, скріншот з відео
Працівники інклюзивного садка, скріншот з відео

Ірина каже, що її несправедливо звинуватили, через що провели розслідування, зменшили зарплату і принизили публічно. Вона подала скаргу до Київської міської адміністрації, але її передали на розгляд районної влади.

На засідання не допустили юриста, який представляв Ірину. Комісія вислухала Ірину, але не визнала це мобінгом.

Популярні новини зараз
В опалювальному сезоні знизять тариф на світло: хто платитиме 1,32 грн за кВт Пенсіонери зможуть отримати одноразову грошову допомогу На вулиці вийдуть мобільні патрулі: за що масово штрафуватимуть українців Українці з вересня зможуть їздити транспортом безкоштовно: в КМДА це підтвердили
Показати ще

Юрист Віталій Дудін вважає, що це приклад мобінгу, а не просто конфлікту. Адміністрація чинила психологічний і економічний тиск на Ірину, не надавши чітких доказів і створюючи ворожу атмосферу.

булінг у школі
булінг у школі

У конфлікті в інклюзивному центрі Києва нова директорка скоротила надбавки працівницям, що спричинило обурення серед педагогів. Ірина Гангалюк ініціювала розслідування проти керівництва через мобінг. Деякі батьки підтримують директорку, але інші колеги Ірини, які теж постраждали від мобінгу, не були запрошені на засідання.

Працівники, які підтримують Ірину, кажуть, що їм важко боротися за свої права, бо їхня робота вважається покликанням, а не просто заробітком.

Директор інклюзивного садка, скріншот з youtube
Директор інклюзивного садка, скріншот з youtube

Ще одна працівниця залишилася в центрі, щоб її син з інвалідністю міг проходити реабілітацію, але вона також стикається з проблемами. Колишню керівницю відділу Олену Гостру звільнили після того, як вона намагалася захистити права співробітників.

Адміністрація звинувачує Ірину в створенні напруженої атмосфери, але юрист Віталій Дудін вважає, що це є прикладом мобінгу, а не просто конфліктом. Ірина планує оскаржити догану, яку їй винесли після службового розслідування. Рішення щодо мобінгу ще не прийнято, але колеги готові підтримати Ірину і продовжити боротьбу за свої права.

Нагадаємо, батьки зацькували дитину через відмову мами здавати 5 тисяч на подарунок вихователям: "Жлобихи кончені"

Раніше ми писали про те, що "П*скуда, йди до дошки": під Львовом діти бояться ходити до школи через агресивного директора

Вам буде цікаво дізнатися підліток звів рахунки з життям після невдалого возз'єднання з батьками, які його продали: "Двічі покинули"