Цього дня церква шанує одразу двох святих – преподобного Пимена та мученика Марина. Інші назви свята: "Марина", "Пімен", "День хворих та сиріт".

7 серпня потрібно було пригощати хворих і сиріт яблуками, медом та пирогами. Ночі ставали прохолодними. По лелеках гадали про осінь.

Сьогодні вже можна не шукати малину на кущах, краще віддати перевагу брусниці. Хоча скоро вже має бути і журавлина з горобиною. Тому приділіть час збиранню цих цілющих ягід. Хоча малину і складно знайти, але якщо вдасться з'їсти три ягідки з куща, то здійсниться заповітне бажання дуже короткий час. А також допоможе швидше вийти заміж. Тож для наших предків ці ягідки вважалися мало не чарівними.

Ще можна подивитися за журавлями та лелеками. Якщо вони вже зібралися в теплі країни, то осінь буде рання, а зима – холодна. У наших предків були навіть свої легенди про цих птахів. Вважалося, що раніше лелека була людиною, але Бог покарав його за цікавість, і тепер він збирає різних гадів. Якщо на вашому даху лелеки звили гніздо, то в ньому буде багатство та щастя. А якщо вони полетіли, то варто чекати на лихо. Можна попросити у лелеки дитину тим жінкам, які давно не можуть зачати. Не злить лелек, вони можуть влаштувати пожежу.

Популярні новини зараз
Українців обвішують навіть під під'їздом: три "базарні" методи обману Пенсії можуть поменшати: люди недоотримують тисячі гривень Зима буде без світла: тривожний прогноз Жінка зі США займалась сексом з 20 чоловіками: знайшла задоволення з одруженими
Показати ще

Також сьогодні збирають лікарські трави, тому що вони мають особливі сили. А знахарі проводять обряди та ритуали від різних хвороб.

Що не можна робити 7 серпня

7 серпня, як і в інший день, церква виступає проти лихослів'я, лайки, пліток, злості та заздрощів, жадібності, помсти, розпачу. Забороняється відмовляти у прохачому.

Народні прикмети забороняють чіпати лелек і тим більше шкодити їм - до хати прийдуть хвороби та біди.

Триває Успенський піст – до свята Успіння Богородиці 15 серпня. Тим, хто дотримується посту, у цей час не можна їсти продукти тваринного походження.

Нагадаємо, що дати Успенського посту будуть інші: коли починається у 2024 і що не можна їсти у ці дні, заборони.

Раніше ми повідомляли про Медовий, Яблучний та Горіховий Спас 2024: коли відзначатимемо і що означатимуть ці свята.