Багато чоловіків, які подали документи на відстрочку від мобілізації, отримали її лише до 12 серпня. Чому так?

Адвокат Роман Симутін у своєму Telegram пояснив, що це пов'язано із правилами, які регулюють відстрочку. За законами України, відстрочка надається на строк, що дорівнює терміну мобілізації, встановленому спеціальним Указом Президента.

Чоловік в алкогольному відділі магазину
Чоловік в алкогольному відділі магазину

Отже, попередній Указ Президента був дійсним 90 днів, і цей термін закінчується 12 серпня. Тому відстрочка, надана до цього дня, також спливає 12 серпня.

Що буде далі? Ті, хто подасть документи після 12 серпня, отримають відстрочку до 9 листопада, оскільки діятиме новий Указ Президента, який продовжить термін мобілізації до цієї дати.

Популярні новини зараз
В Україні зростуть ціни на інтернет: чого очікувати українцям і які цьому причини Кримінальний авторитет Долотенко побив ветерана на лікуванні і змусив вибачатися на камеру: "Ти, с*ка, мене опозорив" "Газмережі" попередили про новий спосіб оплати: стосується кожного споживача Соцвиплати призначатимуть по-новому: українців попередили про важливу зміну
Показати ще

Таким чином, щоб зберегти відстрочку, людям доведеться повторювати цю процедуру щоразу, коли спливає термін дії Указу. Плани створення автоматичного продовження відстрочки через електронний кабінет поки не зрозумілі.

Засідання Міноборони / фото: Facebook
Засідання Міноборони / фото: Facebook

Тим часом, Міноборони та Мінцифри вже думають про те, як забезпечити продовження відстрочок для чиновників, але про те, як це стосуватиметься звичайних людей, зокрема осіб з інвалідністю, поки що не вирішено.

А ми нагадуємо, що тепер можуть мобілізувати заброньованих: суд прийняв бік ТЦК

Також поспішаємо повідомити, кого звільняють від проходження військової підготовки: які категорії отримують "імунітет"

Крім того, стало відомо, правила вручення повісток змінюють: як тепер відбудеться зустріч із ТЦК