В Волинській області почали надсилати повістки військовозобов’язаним поштою. Про це повідомила пресофіцерка Волинського ТЦК та СП, Уляна Кравчук.

Військовозобов’язані отримують рекомендовані листи з повістками, які містять інформацію про необхідність оновлення військово-облікових даних. Листи надсилаються на адреси, вказані особами в територіальному центрі або за місцем їхньої реєстрації.

Повістки. Мобілізація. Фото скріншот з Youtube
Повістки. Мобілізація. Фото скріншот з Youtube

Якщо особа отримала лист, підтвердженням цього буде документ від поштового оператора. У випадку відмови від отримання або якщо особа не проживає за вказаною адресою, це також буде підтверджено відмітками на листі.

Проведенням повістки вважається належним, навіть якщо адресат не зміг її отримати. Уляна Кравчук зауважила, що якщо особа не з’явиться до ТЦК у зазначений час, їй буде призначене адміністративне стягнення. Постанова про штраф буде надіслана рекомендованим листом на адресу, вказану особою.

Популярні новини зараз
Потрапили в реєстр – готуйтесь до найгіршого: ухилянтів попередили ТЦК забирають документи: як діяти Українцям готують жорсткі правила: просто так гроші вже не дадуть Українці можуть платити за газ, світло, воду та тепло лише половину ціни: кому дадуть знижку
Показати ще

Повістка поштою. Фото: Волинь 24
Повістка поштою. Фото: Волинь 24

Також пресофіцерка уточнила, що сплата штрафу не звільняє від виконання військового обов’язку. Тобто, навіть сплативши штраф за порушення правил військового обліку, громадянин зобов'язаний виконати свої обов’язки.

Нагадаємо, ТЦК не залишить вас в спокої навіть за кордоном: ухилянтам не сховатись від штрафів

Раніше ми писали про те, що кому прийдуть перші повістки після оновлення даних: як виберуть кандидатів

Крім того, Знай.ua повідомляв, як збільшаться штрафи ТЦК для ухилянтів: "Є лише 15 днів..."