Українці, які живуть за кордоном, повинні оновити свої військово-облікові дані в ТЦК та СП. Це можна зробити через українські дипломатичні установи.

Адвокат Сергій Савинський пояснив, що якщо ви перебуваєте за кордоном, потрібно повідомити ТЦК про свою нову адресу, контактні номери телефонів, електронну пошту та інші дані. Це можна зробити через офіційну електронну адресу або телефон ТЦК, або через електронний кабінет.

Оновленння даних. Фото: youtube
Оновленння даних. Фото: youtube

Якщо ви були зняті з військового обліку через виїзд за кордон на понад 3 місяці, потрібно стати на облік знову протягом 30 днів. Якщо цього не зробити, можна отримати штраф від 17 000 до 25 500 грн за адміністративним кодексом.

Юнаки, яким виповнилося 17 років, також повинні стати на військовий облік, навіть якщо перебувають за кордоном. Невиконання цього обов’язку також карається штрафом.

Популярні новини зараз
Прийдуть з перевіркою до кожного: змінилися правила соціальних виплат Вже ніхто не сховається: військовозобов’язаних внесуть до єдиного реєстру – ТЦК дізнається про все "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником Українці з вересня зможуть їздити транспортом безкоштовно: в КМДА це підтвердили
Показати ще

Штрафи за неоновлення данних. Фото: АрміяInform
Штрафи за неоновлення данних. Фото: АрміяInform

Ви можете подати заяву про взяття на облік через українське посольство або консульство. Разом з заявою потрібно надати копії паспорта та інші дані. Дипломатична установа відправить вашу заяву до ТЦК протягом семи днів.

Необхідно дотримуватися цих вимог, щоб уникнути штрафів і адміністративної відповідальності.

Нагадаємо, ламають ноги за гроші: ухилянтам пропонують нові методи "відкосити" від мобілізації

Раніше ми писали про те, що ліфт застряг, світла немає, допомоги теж: як уникнути стресу та діяти розумно

Вам буде цікаво дізнатися як оскаржити повістку – українцям підказали, на що звернути увагу