Країна наразі перебуває в стані загальної мобілізації, в результаті чого до Збройних Сил України залучають громадян віком від 25 до 60 років, які, згідно з висновком військово-лікарської комісії, визнані придатними до служби. В рамках призову військовозобов'язаним вручають повістки, які виконують різні функції.

Одним із типів є повістка на відправку, або бойова повістка, що є офіційним документом. Вона сповіщає громадянина про призов на строкову службу та містить вказівки про необхідність з’явитися у визначений час за вказаною адресою для відправки на збірний пункт.

Повістка, скріншот з вільних джерел
Повістка, скріншот з вільних джерел

Існує декілька типів повісток. Повістка для уточнення даних передбачає необхідність явки до ТЦК для оновлення особистої інформації. Повістка для проходження медичної комісії зобов’язує особу пройти медичний огляд для визначення придатності до служби.

Повістка про призов на строкову службу повідомляє про необхідність явки на призовний пункт для початку служби. Повістка на мобілізаційне розпорядження, тобто бойова повістка, вручається тим, хто пройшов медичну комісію і визнаний придатним.

Популярні новини зараз
Пенсія менша на 20%: про що пенсіонер має повідомити ПФУ Прощайте, лоджії та "панельки": як виглядатимуть українські будинки після війни Нові правила роздягнуть водіїв до нитки "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

ВЛК, медогляд / фото: Pinterest
ВЛК, медогляд / фото: Pinterest

Отримавши цю повістку, громадянин зобов'язаний відвідати зазначений збірний пункт у визначений час. Невиконання цього обов'язку може мати серйозні наслідки, включаючи кримінальну відповідальність з можливим позбавленням волі на термін від трьох до п'яти років.

Нагадаємо, повістки вже полетіли: нововведення ТЦК запрацювало на повну

Раніше ми писали про те, що оплата штрафу не врятує від мобілізації: як ТЦК будуть карати

Крім того, Знай.ua повідомляв, штрафи від ТЦК: кому і коли можна не віддавати борги