Фіктивне отримання броні від мобілізації в Україні може призвести до серйозних юридичних наслідків. Це стосується випадків, коли працівник на папері працевлаштований і має броню, що звільняє його від мобілізації, але насправді не виконує своїх обов'язків і не ходить на роботу.

Адвокат В'ячеслав Кірда наголошує, що такі дії можуть бути кваліфіковані як фіктивне працевлаштування, що загрожує неприємностями за законом. Зокрема, це може підпадати під статтю 364 Кримінального кодексу, яка передбачає покарання за зловживання службовим становищем.

Черга в ТЦК, скріншот: YouTube
Черга в ТЦК, скріншот: YouTube

У цьому випадку, особа може отримати обмеження або позбавлення волі на термін до трьох років, а також штрафи і заборони на певні посади.

Також фіктивне бронювання може трактуватися як злочин за статтею 191, що стосується привласнення чи розтрати майна, з можливим покаранням до 12 років в'язниці, якщо такі дії вчинені повторно або в умовах воєнного стану.

Популярні новини зараз
Курс долара кине у розпач: вже затвердили Немає дітей, тому що неправильно "чірікаєтесь": пара була в шоці від вердикту лікарів Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

гроші
гроші

Крім того, за підробку документів, що також може мати місце в таких ситуаціях, можна понести відповідальність за статтею 366. Це може включати не тільки обмеження волі, але й значні штрафи. Важливо пам'ятати, що такі дії не залишаться безкарними, і наслідки можуть бути серйозними.

Нагадаємо, у яких випадках ТЦК жорстко порушують закон

Раніше ми писали про те, що "Заводять своїх людей на відстрочку": журналісти викрили "схеми" з пекельними чергами під ТЦК

Крім того, Знай.ua повідомляв, західні ЗМІ пояснили карколомний успіх ЗСУ у Курській области: "Імпровізація та швидкість"