Тепер реєстр військовозобов'язаних "Оберіг" автоматично отримуватиме дані про чоловіків з інших державних реєстрів. Якщо чоловік коли-небудь отримував ID-картку або закордонний паспорт, його інформація є в Демографічному реєстрі, і ці дані автоматично передадуться в "Оберіг".

Раніше деякі чоловіки, які ніколи не ставали на військовий облік і не відвідували ТЦК, могли залишатися поза увагою системи. Проте, завдяки новій постанові Кабміну від 16 серпня 2024 року №932, ця проблема буде вирішена.

Реєстр військовозобов'язаних "Оберіг", скріншот: Facebook
Реєстр військовозобов'язаних "Оберіг", скріншот: Facebook

Завдяки цьому ТЦК зможе відстежувати всіх чоловіків від 16 до 60 років. Також хлопці від 17 до 25 років будуть ставати на облік автоматично, без відвідування ТЦК та медичного огляду. Ця інформація збиратиметься через електронну взаємодію між реєстрами.

Працівники ТЦК. Фото: uanews
Працівники ТЦК. Фото: uanews

Популярні новини зараз
Колекціонери змагатимуться за ці 50 копійок: у вашому гаманці може бути скарб на тисячі гривень Не беріть слухавку, якщо бачите ці номери: шахраї залишать без копійки Вартість дзвінків від Київстару змінюється: чого очікувати з 11 вересня 1,32 грн за кВт замість 4,32: українцям знизять вартість електроенергії вже восени, кому пощастить
Показати ще

Чоловіки від 16 до 25 років, які оформлюють паспорт в Україні або за кордоном, також автоматично потраплять у реєстр "Оберіг". Це нововведення спрощує перевірку та встановлення даних про призовників та резервістів.

Дані з Демографічного реєстру включатимуть інформацію про обличчя, місце проживання, паспортні дані та інші важливі відомості.

Нагадаємо, мобілізація з 18 років: нардеп розповів про зниження мобілізаційного віку

Раніше ми писали про те, що не пройшов бойову підготовку, а вже відправляють на фронт: як згідно з законом вийти із ситуації

Крім того, Знай.ua повідомляв, можете це робити: нардеп розповів про права українців у ТЦК