Народний депутат України Олександр Федієнко закликав українських громадян звертати увагу на те, чи використовують співробітники ТЦК боді-камери під час виконання своїх службових обов'язків. На його думку, це важливо для забезпечення прозорості та підзвітності дій співробітників ТЦК, що має сприяти зміцненню довіри з боку громадськості.

Федієнко підкреслив, що військовозобов'язані особи мають законне право знімати дії військових на свої мобільні пристрої чи інші камери. Він зазначив, що це право закріплене чинним законодавством, яке не містить заборони на зйомку співробітників ТЦК.

Олександр Федієнко - фото з Фейсбук
Олександр Федієнко - фото з Фейсбук

За його словами, такі дії сприяють підвищенню відкритості процесів, що відбуваються під час роботи з військовозобов'язаними.

У своєму коментарі для "Главред" Федієнко, член комітету з питань національної безпеки Верховної Ради, розповів, як громадянам слід поводитися під час взаємодії зі співробітниками ТЦК.

Популярні новини зараз
В Україні ухвалили "історичне" підвищення податків: головні нововведення Пенсія менша на 20%: про що пенсіонер має повідомити ПФУ Мобілізованим оголосили важливе нововведення Це незаконно: чого не можуть робити ТЦК під час перевірки
Показати ще

ТЦК. Фото: скрін youtube
ТЦК. Фото: скрін youtube

"Ви можете самі знімати. Це не заборонено діючим законодавством, тобто громадянин України військовозобов'язаний, може попередити, що він буде знімати, але ніхто не має право йому заборонити", — заявив Федієнко.

Також наш портал інформував, як пройти повторний ВЛК: хто має це зробити обов'язково

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що вибір між "Дія" та "Резерв+": у Раді відповіли, чи будуть українці отримувати повістки онлайн

Вам буде цікаво дізнатися кого мобілізують під час отримання відстрочки: документу можна не дочекатися