У понеділок, 26 серпня, відзначається важливе народно-християнське свято Наталія Овсяниця.

Цього дня християни випікали спеціальні млинці та вівсяний кисіль для великомучеників Наталії та Андріана. Крім того, прийнято було ходити до лісу та зібрати ягоди, щоб приготувати киселі, мармелад та чаї.

Замовляння

Замовляння від псування

Потрібно приготувати вівсяний кисіль, додати мед і сказати:

"Бджоли працювали, солодкими ласощами зі мною поділилися. Коні жнива везли, овес мені принесли. Я страву цілющу зварила, від усіх порч зцілила. , Тож тому бувати, біди все пройти ".

Популярні новини зараз
Курс долара кине у розпач: вже затвердили З 1 жовтня платіжки за світло зміняться Жінка зі США займалась сексом з 20 чоловіками: знайшла задоволення з одруженими ТЦК побачить всіх: як чоловіки старшого віку намагаються уникнути мобілізації
Показати ще

Старовинний обряд від самотності

Якщо дівчина довго залишається одна, їй варто піти в ліс і назбирати калини та горобини. Потім їх треба було помити і з'єднати, промовляючи:

"Як ягоди на одній гілці не росли, та зустрілися. Так і ми не зналися, та побачилися і більше не розлучилися".

Після цього з ягід слід було зробити варення і з'їсти.

Ворожіння

На Наталю можна погадати здоров'я дитини. Візьміть жменьку горобини або калини, а потім порахуйте. Якщо парна кількість ягід – дитина захворіє, якщо непарна – буде здоровою.

Що не можна робити 26 серпня

26 серпня, як і в інші дні, церква не схвалює і виступає проти лайки, агресії, пліток, наклепу, заздрощів, жадібності, помсти та розпачу. Не можна відмовляти у допомозі нужденним.

Народні прикмети дня забороняють ходити босоніж – за повір'ям, за голу ногу може схопити погань. Насправді цій забороні є і раціональне пояснення: земля ближче до осені стає холодніша, тому ходіння босоніж може стати причиною застуди. Категорично на Адріана та Наталю заборонено лаятись з близькими – сварка може затягтися на довгий час.