За словами представника Українського інституту майбутнього Адріана Прокіпа, ситуація з відключенням світла в Україні покращиться наступного тижня. Однак, коли похолодає, споживання електроенергії зросте, що може призвести до нових дефіцитів.

Стан енергетики в Україні значно погіршився після останніх обстрілів, тож відключення восени та взимку можуть бути такими ж, як і в липні. Експерт з питань енергетики Адріан Прокіп розповів, що до середини наступного тижня ситуація з відключенням світла може нормалізуватися в більшості регіонів, якщо не буде нових сильних атак.

Вимкнення світла. Фото: скрін youtube
Вимкнення світла. Фото: скрін youtube

Проте восени та взимку, через збільшене споживання, може виникнути дефіцит електроенергії, що призведе до відключень, схожих на липневі. Прокіп також зазначив, що ситуація з енергетикою залежить від регіону: на лівобережжі дефіцит електроенергії більший, ніж на правобережжі, через імпорт з Європи.

У холодний період відключень не уникнути, і з другої половини жовтня споживання зросте ще більше. Експерт підсумував, що зима буде складною, подібно до минулого року.

вимкнення світла в Україні
вимкнення світла в Україні

Популярні новини зараз
Українцям чітко відповіли з приводу індексації пенсій Французький мільярдер купив Lifecell: що зміниться для українських абонентів Українців закликали виходити на пенсію пізніше – сил вистачить І ви це їсте: українців шокували відео про те, як насправді роблять шинку
Показати ще

Відключення можуть тривати по сім годин в одні дні, а в інші — відключень може не бути. Велику кількість потужностей втрачено, і відновлення стає дедалі складнішим.

Єдиний спосіб захистити інфраструктуру — це системи ППО, яких поки недостатньо. Тому ситуація значною мірою залежатиме від того, чи збільшаться поставки ППО, а зима точно не буде легшою за минулорічну.

Нагадаємо, оператори відповіли, чому при відключенні світла падає швидкість інтернету

Раніше ми писали про те, що дзвони, пиши та кажи: куди скаржитися українцям, якщо несправедливо відключають світло

Крім того, Знай.ua повідомляв, електроенергії стане ще менше: українців закликали готуватися