В Україні військовий облік тепер поширюється не лише на осіб старшого віку, але і на 17-річних юнаків. Згідно зі статтею 14 Закону "Про військовий обов’язок і військову службу", юнаки, яким у році взяття на військовий облік виповнюється 17 років, зобов’язані стати на облік у період з січня по березень.

Юнаки повинні особисто прибути до відповідного районного або міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК і СП). Під час візиту необхідно подати всі необхідні документи, список яких визначається Міністерством оборони України.

Мобілізація, скріншот: Youtube
Мобілізація, скріншот: Youtube

Що буде, якщо не стати на облік:

  • Юнаки, які не виконали вимогу про взяття на військовий облік, отримають повістки за місцем реєстрації для явки до ТЦК і СП.
  • Невиконання цієї вимоги може призвести до адміністративних наслідків.

Взяття на облік 17-річних юнаків не пов’язане з мобілізацією, яка триває в країні. Міністерство оборони України вже розробило документ, відповідно до якого чоловіки віком від 17 до 25 років автоматично вносяться до військового обліку як призовники, включаючи тих, хто перебуває за кордоном.

Популярні новини зараз
Прощайте, лоджії та "панельки": як виглядатимуть українські будинки після війни Жінка зі США займалась сексом з 20 чоловіками: знайшла задоволення з одруженими Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року Це незаконно: чого не можуть робити ТЦК під час перевірки
Показати ще

Перевірка у військоматі
Перевірка у військоматі

Інформація про юнаків від 16 років буде внесена до нового реєстру "Оберіг". Законодавство дозволяє обробку персональних даних для цього реєстру без окремої згоди осіб.

Таким чином, тепер навіть молодь у віці 17 років повинна виконувати обов'язки військового обліку, що є частиною загальної системи мобілізації і військової готовності України.

Нагадаємо, до 55 тисяч гривень штрафу навіть з відстрочкою: чоловіків загнали у жорсткі рамки

Раніше ми писали про те, що "99% затриманих працівниками ТЦК - це...": у Раді розкрили подробиці масової "бусифікації"

Крім того, Знай.ua повідомляв, дорога у військо буде закрита: з якими хворобами не візьме ТЦК