Відомий російський кінорежисер Олександр Гордон пішов з життя у віці 88 років. Про це повідомляється на сайті Союзу кінематографістів Росії в понеділок, 7 грудня.

Читайте Знай в Google News!

"На 89-му році життя не стало нашого друга і колеги члена Спілки кінематографістів Росії, режисера ігрового кіно Гордона Олександра Віталійовича", - сказано в повідомленні.

Всі члени союзу висловлюють співчуття рідним і близьким кінематографіста.

Як відомо, Олександр Гордон – випускник режисерського факультету ВДІКу 1960 року, навчався у Михайла Ромма. Гордон працював над фільмами Андрія Тарковського "Ностальгія" і "Жертвопринесення" в якості режисера дубляжу, зняв разом з ним картини "Вбивці" і "Сьогодні звільнення не буде".

Серед робіт режисера також – "Остання ніч у раю", "Сергій Лазо", "Крадіжка", "Сутичка в пурзі", "Сцени з сімейного життя", "Людина, яка закрила місто", "Подвійний обгін", "Викуп", "Футболіст".

Крім того, Гордон написав книгу про Тарковського "Не вгамував спраги. Спогади про Андрія Тарковського" та ряд інших.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Олександр Гордон, фото ТАСС
Олександр Гордон, фото ТАСС

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, помер Дарт Вейдер з "Зоряних війн": Девід Проуз назавжди залишиться в серцях фанатів.

Як повідомляв портал Знай.uа, помер Борис Плотніков, зірка фільму "Собаче серце".

Також портал Знай.uа писав, що померла акторка Ніна Іванова, яка зіграла головну роль у фільмі "Весна на Зарічній вулиці".