За десять місяців 2020 року українці заплатили за ЖКП без урахування газопостачання та електроенергію 28,6 млрд гривень. Виходить, що за комуналку українці заплатили понад 101%.

Читайте Знай в Google News!

Про це стало відомо завдяки повідомленню на офіційному сайті українського уряду.

"За десять місяців 2020 року населення України за комунальні послуги без урахування газопостачання та електроенергії сплатило 28,6 млрд грн, що становить 101,6%. При цьому за аналогічний період минулого року громадяни сплатили 100,2% від нарахованої суми за споживання відповідних послуг", - йдеться в повідомленні.

Заступник міністра розвитку громад і територій України Наталія Хоцяновська заявила, що "це не означає, що всі українці справно платять за спожиті послуги".

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

"Але це свідчить про те, що частина споживачів розраховуються з боргами за попередні періоди. Наприклад, за опалення за цей період було нараховано 24 млрд грн, а виплачено 27 млрд, що на рівні 112, 2%. Тобто за опалення за січень-жовтень українці погасили боргів на 3 млрд грн, що є досить непоганим показником", - розповіла Хоцяновська.

Як зазначається, в суму 28,6 млрд гривень входять послуги теплопостачання, холодна і гаряча вода і водовідведення, вивезення побутових відходів, утримання будинків і прибудинкових територій. Заступник міністра також зазначила, що на початок січня 2020 року заборгованість населення за ці послуги склала майже 30,5 млрд грн.

Крім того, заступник міністра спростувала інформацію про подорожчання комунальних послуг цього року на 57%.

"Твердження, що комуналка подорожчала на 57% не відповідає дійсності. Такий аналіз даних Держкомстату щодо нарахованих сум за житлово-комунальні послуги є некоректним. Оскільки Держстат тільки з січня цього року ввів у свої дослідження розрахунки за електроенергію. Зате такий показник не враховувався в даних по 2019 рік. Відповідно, бази для порівняння різні, тому можна побачити таку різницю в даних", - зазначила Хоцяновська.

Раніше повідомляли, киянка розповіла, як правильно утеплити квартиру: економимо нерви і комуналку.

Як повідомляв Знай.uа, збільшення бюджету на 2021 рік: Разумков зробив термінову заяву.

Знай.uа писав, українців змусять ще раз платити за ту ж комуналку: особливо важко буде без ОСББ.