Приватна космічна компанія Space X всесвітньо відомого американського винахідника Ілона Маска скасувала запуск свого корабля Starship, який повинен в майбутньому доставити людину на Марс. Найдивніше те, що запуск скасували буквально за секунду до старту.

Читайте Знай в Google News!

Про це стало відомо завдяки стріму, який вела компанія на своєму офіційному YouTube-каналі.

Представники компанії заявили, що причина такого рішення - проблеми з двигуном. Космічний човник багаторазового використання Space X Starship спроєктовано для доставки людей на Марс.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

Його планували запустити на 12,5 км вгору, а потім здійснити вертикальну посадку назад на стартовий майданчик. Досі так високо це судно ще не літало.

Starship SN8, скріншот: YouTube
Starship SN8, скріншот: YouTube

Втім, більш ніж за одну секунду до старту система автоматично скасувала запуск. Проте компанія Space X здійснить другу спробу запуску в середу, 9 грудня.

Starship, фото: gettyimages
Starship, фото: gettyimages

Варто також нагадати нашим читачам, що онлайн-фінал Всеукраїнського турніру ракетно-космічних інновацій Star Track 5 пройшов у Дніпрі. У ньому брали участь 37 учасників з усієї України: студенти, інженери, вчені та винахідники-ентузіасти. На турнірі було представлено 13 науково-технічних проєктів.

Переможцем Star Track 5 став школяр з Дніпра Макар Дробишев, який створив рідинний ракетний двигун малої тяги LT-3b "Стриж". Дивовижним залишається те, що спроєктований двигун вийшов дешевше аналогів і з унікальною гібридною системою охолодження сопла та камери згоряння.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, Ілона Маска нагородять престижною премією Axel Springer за Tesla, SpaceX і PayPal.

Як повідомляв Знай.uа, Ілон Маск натякнув на створення компактного електрокара Tesla для ринку Європи.

Знай.uа писав, SpaceX відзначила 100-ий політ Falcon 9 в космос відправкою супутників Starlink.