Співробітники Національної поліції України почали переналаштовувати камери відеоспостереження, які призначено для автоматичної фіксації порушень ПДР.

Читайте Знай в Google News!

Нові правила дозволять виявляти тих порушників, які люблять їздити по смузі для руху громадського транспорту. Про це стало відомо завдяки сюжету одного з українських телеканалів.

Фото та відеофіксація порушень ПДР, фото: facebook.com/artem.shevchenko.9
Фото та відеофіксація порушень ПДР, фото: facebook.com/artem.shevchenko.9

Пристрій зможе бачити авто, яке їде по смузі для громадського транспорту або припарковано на ній. У поліції кажуть, що зараз розробляють цей алгоритм, і тестують його. Поки що жодної камери такої немає.

Популярні новини зараз
НМТ 2024: абітурієнтам розповіли, кому не світить вступ до ВНЗ ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа
Показати ще

Автофіксація ПДР, скріншот: YouTube
Автофіксація ПДР, скріншот: YouTube

"Смуга громадського транспорту, а також стоянка-зупинка на смузі громадського транспорту, також проїзд на заборонений сигнал світлофора", - говорить Олександр Білошицький, перший заступник керівника патрульної поліції Києва.

Журналісти лише за хвилину "спіймали" чотири таких порушника. Але найбільше таких в годину пік, дехто просто не встигає. Тепер така недбалість або бажання об'їхати пробку каратиметься. Штраф за таке порушення становитиме 510 грн.

Варто також нагадати нашим читачам, що відтепер спеціальний додаток МВС для сплати штрафів за порушення ПДР з'явилося і на iOS. Мобільний додаток "штрафи ПДР", створений Міністерством внутрішніх справ для водіїв, відтепер доступний і для iOS. Про це повідомила прес-служба МВС.

Додаток МВС дозволяє не тільки оплатити штрафи, які вже винесено, а й оперативно отримувати повідомлення про нові постанови або зміни їх статусу. У додатку також є інформація на карті про розміщення камер автоматичної фіксації порушень ПДР.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, нові правила дорожнього руху: киянам впаяють більше штрафів.

Як повідомляв Знай.uа, в Україні переглянули ПДР: що змінилося для водіїв, пасажирів і пішоходів.

Знай.uа писав, в Україні "виловлюватимуть" євробляхерів: можуть заарештувати майно.