Кабінет міністрів відреагував на пропозицію президента Володимира Зеленського і затвердив рішення про надання українцям, які лишилися без джерел доходів через карантин, матеріальної допомоги.

Читайте Знай в Google News!

Детальніше про те, хто і за яких умов може розраховувати на виплати, розповідають на сторінці Міністерство соціальної політики України у соціальній мережі "Фейсбук".

"Постановою Кабінету Міністрів „Про виділення коштів для надання одноразової матеріальної допомоги застрахованим особам, які можуть втратити доходи у разі повної заборони сфери їх діяльності внаслідок посилення обмежувальних заходів” передбачено виділити кошти Мінсоцполітики у сумі 13,7 млрд гривень із Фонду боротьби з COVID-19 для здійснення виплат Пенсійним фондом України", — йде мова у публікації.

Розмір матеріальної допомоги складає 8 тисяч гривень. При цьому отримати її зможуть дві категорії громадян: наймані працівники і ФОПи, однак, важливою умовою є своєчасна сплата страхових внесків.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Детальніше про виплати і їх отримання розповідають у інфографіці від Мінсоцполітики.

Інфографіка Мінсоцполітики
Інфографіка Мінсоцполітики

Інфографіка Мінсоцполітики
Інфографіка Мінсоцполітики

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, виплати пенсій у грудні, Марина Лазебна розповіла про ситуацію з грошима.

Як повідомляв Знай. ua, Лазебна розповіла, як розподілять пенсії в 2021 році, чого чекати, якщо вам 65, 75 і 80 років.

Також Знай. ua писав, бюджет на 2021 рік, якими будуть зарплати, ціни та державний борг України.