Колишня голова МОЗ Уляна Супрун, яка продовжує активно розвиватися у сфері медичного блогінгу, цього разу на своїй сторінці у Facebook розповіла про необхідність створення безпеки під час наступних святкувань.

Вона зазначила, що для багатьох людей різдвяні свята є можливістю побачитися з рідними, близькими і друзями, або ж відправитися в подорож. Однак в 2020 році слід дотримуватися правил, щоб не захворіти COVID-19 і запевнити своїх близьких старшого віку.
Читайте Знай в Google News!
Згодом Уляна Супрун навела деякі рекомендації, які для деяких можуть виявитися занадто очевидними, а для інших — нереальними у виконанні. "Але перш за все пам'ятайте, що від їх дотримання залежить ваше здоров'я і здоров'я ваших близьких. Організуйте Домашнє святкування в колі людей, з якими ви безпосередньо живете. Бажано не запрошувати гостей з-поза дому. Не збирайте за одним столом велику сім'ю - особливо, якщо серед них є люди старшого віку і люди з груп ризику. Бабусі і дідусі зрозуміють вашу турботу про їхнє здоров'я", - заявила жінка.
Потім вона зазначила, що слід утриматися від подорожей і залишитися вдома на свята, але і найбільш безпечним варіантом виступає поїздка кудись сім'єю власним транспортом, якщо ви раптом вже запланували подорож. Зі своїми близькими також можна зв'язатися по відеозв'язку, адже з початку карантину більшість вже навчилися підтримувати соціальні зв'язки через екрани телефонів і комп'ютерів.
Далі Уляна Супрун виділила можливість віддати перевагу онлайн-покупкам, ніж йти в шопінг-молл у пошуках новорічних подарунків. Подарунки своїм близьким можна надсилати поштою. "Ви завжди можете прогулятися по місту, щоб насолодитися новорічними декораціями і послухати різдвяну музику. Якщо ви плануєте відвідати службу в церкві, замініть це переглядом онлайн-трансляції",-додала екс-міністр.

Фото зі сторінки Уляни Супрун (Facebook)
Фото зі сторінки Уляни Супрун (Facebook)

Також слід попросити кого-небудь з близьких, хто чекає результатів тесту або контактував раніше з людиною з підтвердженим COVID-19. Жінка виділила, що важливо під час святкування максимально обмежити кількість гостей і не збирати їх у тісному приміщенні. Також потрібно регулярно провітрювати приміщення, заохочувати гостей уникати співу або крику в приміщенні, так як вірус поширюється через краплі і аерозолі. Слід організувати максимальну зручність для миття рук з милом і водою, і ще мати достатню кількість рушників для витирання рук.
"Свята-це дуже очікуваний період року, який може супроводжуватися надією на те, що 2020 рік нарешті закінчиться, а з першого січня вірус зникне, і все стане так, як було. У цей період хочеться сподіватися на диво, але чудеса не діють на віруси. Тому повинні залишатися дуже пильними і відповідальними. Від цього буквально буде залежати здоров'я і Життя ваше і людей навколо", - підсумувала колишня глава Міздрава.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Супрун навчила українців обробляти рани: як не занести інфекцію

Як повідомляв "Знай.ua", Супрун розкрила симптоми і способи лікування гастриту: "Порції алкоголю"

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Знай.ua писав, Супрун потрапила в скандал з радянськими пам'ятниками в Україні: "Ленін-чл*нін”