Жанна Луїза Кальман встановила світовий рекорд тривалості життя. Мабуть, долі просто подобалося, як живе ця мадам.

Читайте Знай в Google News!

Жанна Кальман – найвідоміша в наш час жінка-довгожителька прожила 122 роки й 164 дні. Її рекорд тривалості життя ніхто досі не побив – вона очолює список найстарших жінок світу, найстаріших повністю верифікованих людей в історії людства і людиною з найдовшою документально підтвердженою тривалістю життя на нашій планеті.

Жанна - француженка, вона народилася в 1875 році в містечку Арлі.

Коли побудували Ейфелеву вежу, їй було 14 років. В цей час вона зустрічалася з Ван Гогом. Жанна познайомилася з художником, коли він приходив на закупи в крамничку батьків.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

"Він був брудний, погано одягнений і похмурий", - заявила вона про художника в одному інтерв'ю в 1988 році під час святкування його сторіччя.

Жанна Кальман в 85 років займалася фехтуванням, а в 100 - їздила на велосипеді.

У 114 років знялася в кіно, в 115 перенесла операцію на стегні. До слова, Кальман знялася у фільму саме про Ван Гога. Вона зіграла епізодичну роль у стрічці "Вінсент і я" і увійшла в історію ще й як "найстарша" акторка у світі.

До всього, Жанна Кальман була далеко не зразковою бабусею. Курити ця весела мадам кинула, коли їй було 117 років. І зовсім не тому, що погано себе почувала. Жінка перестала бачити і не могла сама припалити, а просити когось їй було незручно.

У 90 років Жанна, у якої не залишилося спадкоємців, уклала угоду, яка увійшла в історію та юридичні підручники як "угода Рафре". 47-річний юрист Рафре мав успадкувати будинок бабусі за те, що буде щомісяця до її смерті виплачувати їй ренту. Вартість будинку приблизно дорівнювала сумі, яку він виплатив би за 10 років.

Однак доля посміялась над адвокатом - він не тільки платив Жанні протягом 30 років, але і помер раніше за неї - у 77, а виплати по закону продовжила його вдова.

До останніх днів мадам Кальман зберегла ясність і гостроту розуму. Коли Жанну на 120-му дні народження запитали, яким, на її думку, виявиться майбутнє, мадам дала геніальну відповідь: "Дуже коротким".

В одному з інтерв'ю кореспондент при прощанні сказав їй: "Побачимося! В наступному році ...можливо", на що Кальман відповіла:"Чому б і ні? Ви не так уже й погано виглядаєте!".

Найстарша жінка світу померла природно – просто "відключилася" під час прогулянки, щоправда, вже у візку – ходити старенькій Жанні було важко.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, львівська довгожителька відсвяткувала столітній ювілей та вразила життєлюбством

Як повідомляв портал Знай.ua, у Шепетівці місцева мешканка Ганна Гаврилівна Марчук відзначила столітній ювілей

Також Знай.ua писав, українець залишився в Чорнобилі після аварії і дивом дожив до 90-та