Військовий аташе з відділу оборони Посольства Великої Британії вшанував пам'ять воїна-британця, який загинув у Першу світову війну і був похований на території України.

Читайте Знай в Google News!

Про це повідомляє дипломатичне представництво країни на своїй сторінці у соціальній мережі "Фейсбук".

Перша світова війна, як й інші трагедії XX і XXI століття, залишила глибокий слід на українській землі. Тут гинули люди усіх національностей, і у безлічі населених пунктів лишилися могили воїнів різних держав. У деяких країнах, зокрема у Великій Британії, Перша світова займає особливе місце в історичній пам'яті, тому й не дивно, що пам'яті бійців приділяється особлива увага.

Фото Facebook
Фото Facebook

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

"Наприкінці 2020 року військовий аташе з відділу оборони Посольства Великої Британії в Україні вшанував пам'ять лейтенанта Віктора Лоуренса Едвардса, похованого на католицькому цвинтарі в Хмельницькому.

Лейтенант Едвардс служив у лавах добровольчого резервного підрозділу дивізії бронетехніки Королівських ВМС.

Згідно із записами Імперського військового музею, підрозділи дивізії брали участь у боях по всій Східній Європі на Кавказі, в Румунії та Галичині між 1916 і 1917 роками.

Лейтенант Едвардс був одним із понад 500 військових на 45 одиницях броньованої техніки, яких відправили на Східний фронт.

Він загинув у Хмельницькому (тоді Проскурові) 21 серпня 1917 року під час відступу.

Йому було 37 років.

Могила лейтенанта Едвардса є одним з двох поховань воїнів Співдружності, за якими наглядає відділ оборони Посольства в Україні", — повідомляють у посольстві Великої Британії у Києві.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Занедбана могила космонавта Каденюка розлютила українців - "Закинуте забуте".

Як повідомляв портал Знай.ua, На Львівщині вшанували пам'ять загиблого в АТО Героя - "Шість років тебе немає з нами".

Також Знай.ua писав, Франківчанин упорядкував могилу Коновальця в Нідерландах: "Спи спокійно, герой УНР".