Прем'єр-міністр Денис Шмигаль анонсував оновлення додатку "Дія", яке дозволить подати заявку на отримання "карантинної" фінансової допомоги від держави.

Читайте Знай в Google News!

Про це він заявив на своїй сторінці у соціальній мережі "Фейсбук".

На виплату можуть розраховувати ті українці, чия робота (як і найманими працівниками, так і як ФОП) була обмежена чи заборонена у зв'язку з заходами, направленими на боротьбу з пандемією.

"Відсьогодні портал «Дія» почав приймати заявки на отримання 8 тисяч одноразової допомоги від держави. За перші 10 годин роботи послугою скористалися понад 5000 осіб.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Нагадаю, наймані працівники та фізичні особи-підприємці, діяльність яких підпадає під заборону в період посиленого карантину в січні, можуть оформити заявку на отримання допомоги з 14 до 31 грудня.

<...> Заповнення заяви займе не більше 5 хвилин, а гроші автоматично будуть зараховані на особистий гривневий рахунок після перевірки даних. Уряд робить усе, аби кошти кожному надійшли якнайшвидше", — йде мова у публікації на сторінці очільника уряду.

За словами прем'єра, ця можливість доступна як на онлайн-порталі, так і в застосунку "Дія" для смартфонів.

Також з більш детальною інформацією можна ознайомитися в довідці від Міністерства соціальної політики.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, українцям у грудні перерахували пенсії, кого торкнулося підвищення виплат, названі суми.

Як повідомляв Знай.uа, вихід на пенсію в 60, скільки потрібно стажу для призначення виплат.

Також Знай.uа писав, що виплати на дітей в Україні, Мінсоцполітики назвало кому і скільки належить допомоги.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше