14 грудня, в минулий понеділок, відбулася одна з тих подій, яким зуміли насолодитися наживо лише щасливчики.

Молодий місяць буде тримав свій шлях перед сонячним диском, що змусило світило повністю згаснути на невизначений термін.

Читайте Знай в Google News!

Сонячне затемнення частково зуміли побачити лише в декількох регіонах світу. Це стосується Африки і Південної Америки, зокрема Аргентини, жителі якої зафіксували момент, коли сонце згасло. Саме на батьківщині Дієго Марадони і в Чилі можна було наживо і повністю насолодитися подібним явищем. Тоді як в Україні затемнення можна було частково помітити неозброєним оком, так як в нашому часовому поясі Сонце на той момент вже зайшло.

На відеозаписі видно, як величезний натовп знаходиться на узбережжі і радіє швидкому повному сонячному затемненню. А з часом крики посилюються, коли наслідки стають дійсністю — місяць вирівнилася з Сонцем і Землею і перекрила можливість сонячному світлу досягти нашої планети. Навколо різко потемніло і можна було спостерігати лише невелике світіння навколо природного земного супутника.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Але українці все ж мають можливість побачити сонячне затемнення завдяки іспаномовній службі BBC News Mundo, яка спеціально провела пряму трансляцію і зберегла запис події.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, сонячне затемнення 14 грудня: як і коли насолодитися рідкісним явищем

Як повідомляв "Знай.ua", зонд NASA зняв сонячне затемнення на Юпітері, неймовірні кадри

Знай.ua писав, вчені довели світові, що Венера не "спить": 37 вулканів залишаються активними досі