На офіційній сторінці МВС України слідом за Національною поліцією в соціальній мережі Facebook з'явилася інформація про те, що кіберполіція застерігає від шахрайства під виглядом державних виплат.
Справа в тому, що зовсім недавно держава запустила одноразову допомогу ФОПам і найманим працівникам, яку можна отримати на порталі "Дія", а зловмисники намагаються виманити у громадян грошові кошти під виглядом надання державних компенсаційних виплат.
Читайте Знай в Google News!
З початку нинішнього місяця вже надійшло більше ста звернень постраждалих від подібних схем в кіберполіцію. В основному це стосується публікації відеозапису Зеленського про матеріальну допомогу, в описі до якої розміщується посилання на ресурс з можливістю подачі заяви. І автори подібним роликів відзначають, що допомогу може отримати кожен.
Але ось на сторінці, куди веде посилання, пропонується ввести номер банківської карти і персональні дані. Далі з боку шахраїв надходить інформація про необхідність оплатити послуги юриста за оформлення заяви, проходження ідентифікації та отримання електронного підпису і в основному використовують вбудований чат-бот.

В результаті подібної схеми громадяни передають персональні дані і втрачають кошти, виплачені за неіснуючі послуги. Тому кіберполіція рекомендує отримати інформацію про фінансові виплати лише з офіційних джерел, не переходити за сумнівними посиланнями, звертатися в банк з проханням блокування карти при передачі персональної інформації, і все ж намагатися не розголошувати конфіденційні дані стороннім, а також негайно повідомляти правоохоронні органи в разі підозри шахрайських дій.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, Зеленський підписав закони про допомогу українському бізнесу при ковіді

Як повідомляв "Знай.ua", у Києві бунтують підприємці, центр столиці оточений силовиками: сподіваються "дотиснути" до Нового року

Знай.ua писав, як отримати 8 тисяч від держави під час карантину: повний алгоритм дій від Мінсоцполітики

Популярні новини зараз
3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще