В умовах карантину нам доведеться відзначати у 2020 році День святого Миколая та всі новорічні свята. Але, незважаючи на обмеження, дітям можна влаштувати свято, щоб воно пройшов цікаво та весело. Дізнайтеся: куди можна піти, що бюджетне дитині подарувати та як її розважити у режимі карантину?

Оригінальні ідеї розваг: святкова афіша

Не тільки дітям, а й їхнім батькам буде корисний відпочинок та цікаве проведення часу. Чоловікові й дружині можна підготувати й спланувати якусь поїздку, цікаву екскурсію або інші розваги.

  • Із 18 грудня 2020 року по 28 лютого 2021 року на території палацу «Україна» розгорнеться «Городок зимових розваг». На гостей тут чекають безліч святкових розваг: просторий каток, найвища гірка Києва, фуд-зона, різдвяний ярмарок і, звичайно ж, гарна ялинка.
  • Закритий парк під Києвом «Залісся», де можна побачити багато екзотики взимку. Історія бананової ферми вразить будь-якого - і дитину, й дорослого. Екскурсія буде приємною, легкою. Тут також можна купити собі на пам'ять деревце й чекати плодів уже на власному підвіконні.
  • Із 15 по 22 грудня 2020 року (10:00, 12:00, 14:00 - за попереднім замовленням) можна відвідати Національний музей Пирогово, що на околиці столиці. Адже у ці дні тут відбудеться «Зустріч зі Святим Миколаєм». На маленьких відвідувачів чекає цікава екскурсія, де діти познайомляться із різдвяними традиціями України. А після цього - зустріч із самим Миколою Угодником, навчання старовинному танцю, щедрівкам, колядкам та подарунки.
  • Фабрика ялинкових іграшок та осляча ферма. Така екскурсія у Луб'янку буде пізнавальною й незвичайною. Дитина зможе побачити процес створення крихкої новорічної кульки. Можна замовити майстер-класі з розпису іграшки. А на ослячій ферми дізнатися про цілющі властивості молока віслючки. Адже навіть найлегендарніші красуні прймали із ним ванни та вмивали молоком віслючки своє обличчя.
  • Із 15 по 25 грудня 2020 року можна відвідати Резиденцію святого Миколая у Великій лаврській дзвіниці. Для дітей тут пройдуть майстер-класи. Організатори також підготували інтерактивну програму «Таємниця чарівного дзвінка».

    Резиденція святого Миколая, фото: скріншот з відео
    Резиденція святого Миколая, фото: скріншот з відео

  • Зимовий парк «Беремицьке» - тут на відвідувачів чекають цікаві розповіді, прогулянка екостежкою із дивовижними пейзажами. У парку також доглядають за кіньми, на яких можна покататися.
  • Із 15 грудня 2020 року по 7 січня 2021 року буде організовано «Резиденцію Санти» на ВДНГ. Тут проходитиме незвичайний квест разом із дивовижними ельфами й чаклункою. На дітей чекають непередбачувані цікаві сюжетні дії. Вони зможуть зануритися у атмосферу свята, познайомитися із Сантою. І побувати у чарівному казковому світі.
  • Благодійна акція. Можна зібрати із дитиною подарунки або приготувати речі для дітей із дитячого будинку, взяти участь у акції «Здійсни мрію сироти», подарувавши на свято дитині, у якої немає батьків, те, про що вона мріє.
  • 19 грудня 2020 року о 17:00 на локації Osocor Residence у Києві на цирковому льодовому шоу «Чаросвіт» на відвідувачів чекає феєрія танцю й емоцій.
  • 19 грудня 2020 року о 15:30 у театрі на Михайлівській площі буде спектакль-гра «Сім добрих справ Святого Миколая». І глядачам разом із героями вистави доведеться виконати 7 добрих справ. Крім чудес, на маленьких відвідувачів чекають і подарунки.
  • Із 15 по 27 грудня цього року козацьке селище «Мамаєва Слобода», що знаходиться на вул. Михайла Донця, 2 у Києві, запрошує до «Головної резиденції святого Миколая». Тут відбудеться зустріч із Чудотворцем. Можна замовити екскурсію, майстер-клас, придбати медовий пряник «Миколайчик».
  • 19 грудня на Банковій біля офісу президента відбудеться відкриття святкового майданчика «Микола приймає друзів!» Тут облаштовують для дітей каток, карусель, організовують фотозону. Можна кататися на своїх ковзанах або брати напрокат.
  • 19 грудня о 13.30 у Будинку офіцерів Збройних сил України відбудеться дитяче шоу «Чарівна книга Миколи». На відвідувачів чекає атмосфера доброї казки та поздоровлення.

    День святого Миколая 2020, скрін - YouTube
    День святого Миколая 2020, скрін - YouTube

    Популярні новини зараз
    Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
    Показати ще
  • 19 грудня об 11.00 пройде онлайн-прем'єра від Сашка Лірника «Легенди й казки про Святого Миколая». Діти зможуть познайомитися із історією улюбленого доброго свята. Дізнаються, чому в Україні святкують День святого Миколая, і хто він такий. Прозвучать добрі святкові історії, відбудеться знайомство із українськими обрядами та традиціями рідного краю.
  • 23-24 грудня у «Театрі на Липках» пройде захоплюючий спектакль «Де знайти ялинку?» Театрали навчать дітей бути чесними, правдивими, цінувати дружбу.
  • 18 грудня о 12:00 у театрі на Липках відбудеться вистава, створена на основі твору Олени Каретник «Тільки диво!» Вистава називається «До кого приходить Святий Миколай». Це казка про дружбу, кохання, дива, про магію зимових свят.
  • 17 грудня о 11:00 у Києві відкриється святковий ярмарок до Дня Святого Миколая. Він пройде традиційно у стінах інституту молекулярної біології й генетики. Благодійний ярмарок націлений на збір коштів на подарунки для дітей та на благодійну допомогу для тих, хто цього потребує.
    День святого Миколая 2020, скрін - YouTube
    День святого Миколая 2020, скрін - YouTube

Дитячі подарунки недорого

Дорослі кажуть дітям, що подарунки під подушку від святого Миколая не отримають лише неслухняні діти. Однак у підсумку все одно кожному хлопчикові та дівчинці покровитель мандрівників і жебраків приносить під подушку якийсь сюрприз.

Дорослим хочеться порадувати дітей. І вони заздалегідь намагаються купити подарунок: іграшки, солодощі, гарні набори, щоб привітати чадо. В умовах карантину багатьом батькам хочеться заощадити. І вони шукають акції, знижки на подарункові дитячі набори.

Намагаються замовити продукцію у інтернет-магазині, щоб було дешевше. То ж що дитині на свято подарувати? І як створити святкову атмосферу в домі? Адже саме батьки виступають у ролі добрих чарівників.

День святого Миколая 2020, скрін - YouTube
День святого Миколая 2020, скрін - YouTube

Ідеї дитячих подарунків:

  • Для дітей від 1 року 4 років підійдуть іграшки та всілякі розвиваючі ігри. Для дівчинки або хлопчика такого віку можна також підібрати дитячий намет. Придбати товари для ліплення із формочками. Купити пластилінову пасту або тісто для розвитку моторики. Вибрати антистресові іграшки або із мультфільмів.
  • Дітям віком від 5 до 9 років дарують гарні дитячі чашки, антислизькі кружки, термокружки. Із іграшок - дитячі музичні інструменти, домашній ляльковий театр, канцтовари, м'ячі, набори для гри у боулінг, ролики, скейти, санки, самокати тощо. Або набори розкопок динозаврів, фокусника, цікаві настільні ігри.
  • Для дітей від 10 до 15 років підійдуть набори, що дозволяють проводити фізичні, хімічні досліди. Із недорогого й потрібного їм можна подарувати флешку, чохол на телефон або утримувач для телефону ПопСокет. Із товарів подорожче - фітнес-браслет, набір для блогера, портативну колонку.

День святого Миколая 2020, скрін - YouTube
День святого Миколая 2020, скрін - YouTube

Діти також отримують у подарунок під подушку фрукти та усілякі солодощі: шоколадні цукерки, смачні пряники. Для дітей старшого віку можна додати у набір чай. Як бачите, в умовах карантину можна не нудьгувати. А цікаво й весело провести час із дітьми, взяти участь у благодійній акції.

Комбінуйте ідеї, обирайте, який захід вам більше до душі: подарунок для дітей, позбавлених батьківського піклування, які з нетерпінням чекають на свято Миколая для здійснення своїх маленьких заповітних бажань, чи святкова програма, яка дозволить зануритися у світ чарівної казки веселого дитячого свята.

А, може, ви оберете й те, й інше. Головне - це дії дорослих. Думаємо, будь-якому чоловікові або жінці буде нескладно стати добрим чарівником як для своїх дітей, так і тих, які позбавлені батьківського тепла, опіки й піклування. Тож обирайте подарунки до свята й заходи із Днем святого Миколая.

І не забудьте, що відкриття головної новорічної ялинки відбудеться у Києві, згідно із давньою традицією, саме у це добре свято, 19 грудня. До речі, ялинка обійшлася державі у кругленьку суму - майже в 3 млн. грн. без монтажу та прикрас.

Її вага склала 97 тонн, на ній 500 тис. гілок. Іграшки для новорічної красуні (їх близько півтори тисячі) відливали у спецформах. Згідно із твердженнями організаторів, ця ялинка - одна із кращих, яка була в Україні.

Фото

День святого Миколая 2020, скрін - YouTube
День святого Миколая 2020, скрін - YouTube

День святого Миколая 2020, скрін - YouTube
День святого Миколая 2020, скрін - YouTube

День святого Миколая 2020, скрін - YouTube
День святого Миколая 2020, скрін - YouTube

День святого Миколая 2020, скрін - YouTube
День святого Миколая 2020, скрін - YouTube

День святого Миколая 2020, скрін - YouTube
День святого Миколая 2020, скрін - YouTube

Відео