Національний банк України опублікував курс валют на четвер, 17 грудня. Відповідно до розпорядження НБУ, долар в Україні подорожчав на 2 копійки, і офіційний курс завтра буде на рівні 27.73 грн за долар.

Євро додав ще істотніше, підскочивши відразу на 12 копійок. Європейська валюта завтра коштуватиме 33.80 грн за долар.

Таким чином, перервався затяжний ривок гривні до подорожчання. Кілька попередніх днів державна валюта України стрімко відігравала позиції у провідних світових валют, проте завтра ця тенденція призупиниться.

Що стосується міжбанку, 16 грудня торги відкрилися в районі 27.67-27.70 грн за долар. Ранкові торги велися дуже активно, але лоти були досить дрібними, тільки один покупець зробив велику угоду.

У торговій системі Bloomberg обсяг торгів до 10 ранку середи склав 40 млн доларів, причому значна частка належала одному гравцеві. Експерти припускають, що це міг бути саме Національний банк. До моменту закриття торгів, курс був на рівні 27.84-27.86 грн за долар.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію
Показати ще

Нагадаємо, власне житло для українців стане ще більш недоступним: з 2021 року подорожчає нерухомість. В Україні подорожчає житло і вартість будівельних матеріалів.

Як повідомляв портал " Знай.ua", СБУ схилила голови через загиблих на Донбасі побратимів: кращі снайпери віддфали життя за Україну. 1 грудня виповнився рік з дня загибелі двох героїв України

Також "Знай.ua " писав, росіяни знову спробували привласнити український борщ: "Сало також стане нашим". Українці висловили свій гнів з цього приводу