Протягом доби середи, 16 грудня в районі проведення ООС ворог двічі порушив режим припинення вогню, застосовуючи заборонену зброю.

Про це йдеться у вечірньому зведенні пресцентру штабу ООС.

В штабі повідомили, що на початку доби російські збройні формування відкривали вогонь поблизу Водяного, на Приазов'ї. Провокуючи українських воїнів на відповідь, ворог здійснив по кілька пострілів зі станкових та ручних протитанкових гранатометів.

Такі ж гранатомети путінські найманці застосували також в районі населеного пункту Шуми.

На провокації ворога українські захисники не відповідали. Постріли російських найманців були неприцільними й не завдали шкоди українським військовим.

Популярні новини зараз
Українцям дали надію: які комунальні тарифи пообіцяли не чіпати На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

"Постріли окупантів були неприцільними і не несли загрози життю наших воїнів, тому вогонь у відповідь вони не відкривали. Серед наших захисників бойових втрат та поранень немає. Українські військовослужбовці і надалі перебувають напоготові до імовірних провокацій ворога", - зазначили в штабі.

Разом з тим у штабі ООС повідомили, що у середу сапери ДСНС розмінували майже 5 гектарів території та передали на знищення 74 вибухонебезпечних предметів.

Речник командування ООС Ярослава Зоріна, скрін з відео
Речник командування ООС Ярослава Зоріна, скрін з відео

Нагадаємо, окупанти заблокували гуманітарні коридори Донбасу

Як повідомляв портал Знай.ua, російські окупанти "підкидають" воїнам на Донбасі гранатометні постріли

Також Знай.ua писав, окупанти поранили українських воїнів на Донбасі