В інтернеті дуже легко стати жертвою шахраїв. ле дотримання доволі простих правил допоможе захистити себе у світовому павутинні.

Знайомства в інтернеті, фото: кадр з відео
Знайомства в інтернеті, фото: кадр з відео

Про це розповідають експерти освітнього проекту # stop_sexтінг.за підтримки серіалу "Перші ластівки. Zалежні".

  1. Коли створюєте новий акаунт в соцмережах і додатках, використовуйте надійний пароль, який містить маленькі і великі літери, цифри та інші символи (підкреслення, знак відсотка, точка і т.д.) Чим більше знаків, тим краще. А ще ставте різні паролі на різні акаунти. Так, запам'ятати складніше, але ризик, що шахраї зламають всі ваші сторінки відразу, мінімальний. Також варто замінити ваш попередній пароль, якщо він недостатньо надійний.
  2. Намагайтеся не поширювати особисті дані (повне ім'я, номер мобільного телефону, адреса, паролі від своїх профілів) в інтернеті. Це стосується і відеодзвінків: стежте за заднім фоном під час спілкування (сховайте дипломи з ім'ям і прізвищем, особисті фото) і не вказуйте геолокацію під час публікації фото в соцмережах.
  3. Встановіть антивірусне програмне забезпечення. Віруси можуть не тільки виводити техніку з ладу, але і красти особисті дані.
  4. Встановлюйте програми для відеозв'язку з офіційних сайтів розробників і стежте за тим, щоб вони оновлювалися.
  5. Не переходьте за посиланнями, надісланим з невідомих джерел в особисті повідомлення, месенджер або на пошту.
  6. Ніколи не спілкуйтеся в мережі з тими, кого не знаєте в реальному житті. Особливо, якщо хтось наполегливо проситься в "друзі".
  7. Звертайтеся до батьків або вчителів, якщо хтось поводиться агресивно або неприйнятно в інтернеті. Якщо ви батько, поясніть дитині, що він чи вона може до вас прийти і обговорити будь-яку проблему — у тому числі й ту, яка виникла онлайн.
  8. При публікації домашніх завдань або завдань по навчанню / роботі в YouTube або на інших ресурсах, вибирайте варіант "Доступно тим, у кого є посилання".
  9. Використовуйте "Правило білборда" - уявіть, що те, що ви хочете опублікувати або відправити в мережі (у тому числі й у приватних повідомленнях), з'являється на білборді поряд з вашою школою. Якщо це викликає негативні емоції, цей матеріал не підходить для надсилання або публікації.
  10. Пам'ятайте, що після поширення фото або відео в інтернеті ви повністю втрачаєте над ними контроль. Це означає, що хто завгодно зможе використовувати їх у своїх цілях, якими б вони не були.

Нагадаємо, Популярний месенджер зливає всі дані листування в інтернет.

Як повідомляв портал Знай.ua, Щоб відеозв'язок не використали проти вас: топ порад спеціалістів по технічній безпеці.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще