На сторінках Біблії місцем народження сина божого називають Віфлеєм. Однак археолог Авірам Ошрі наполягає, що мова йде про зовсім інший населений пункт.

Про це розповідає британське видання Express.

На думку ізраїльського дослідника, в реальності Ісус народився в невеликому селі в районі Галілеї. У той період в населеному пункті проживала велика кількість євреїв, що підтверджують археологічні знахідки.

Нові дослідження показують, що через пару століть після народження Христа громада стала сповідувати християнство, про що свідчить і знайдена велика церква.

Різдво: джерело: YouTube
Різдво: джерело: YouTube

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Ошрі бачить це свідченням того, що в ранньому християнстві зазначена територія відзначалася як місце появи Ісуса на світ. Більш вірогідним здається вченому, що діва Марія з Назарета під час вагітності тримала шлях саме до Віфлеєму Галілейській, оскільки він знаходився всього в 7 км — Віфлеєм Юдейський же розташовувався в 150 км. Звернув увагу археолог і на свідчення того, що більш відоме ймовірне місце народження Ісуса в I столітті не було заселеним.

"Я думаю, що справжнє місце Різдва знаходиться тут, а не в іншому Віфлеємі близько Єрусалиму. Він був населений євреями. Я знаю, що це були євреї, тому що ми знайшли тут залишки виробництва кам'яних судин, і він використовувався тільки євреями і тільки у часи Ісуса ", — стверджує Ошрі.

Нагадаємо, У Львові розкопали древнє підземелля, археологи п'ють шампанське: сенсаційні кадри і подробиці.

Також Знай.ua писав, мумія дитини розкрила археологам таємницю, яка зберігалася тисячоліття