Довгоочікувана "Година запитань до Уряду" на тему запровадження карантину та вакцинації населення України від COVID-19, передбачена в сьогоднішньому пленарному Верховної Ради, розпочалося із майже годинною затримкою. Виступ затримала перерва, оголошена Головою Парламенту на вимогу двох фракцій. Із поверненням до сесійної зали Дмитро Разумков повідомив про підозру у факті "кнопкодавства" та нові шляхи боротьби з цим явищем. Подробиці дізнавалися Знай.ua.

Денис Шмигаль - фото Знай.ua
Денис Шмигаль - фото Знай.ua

Жорсткі "санкції" та камери

На невідкладну спецнараду нардепи разом із прем'єр-міністром Денисем Шмигалем відправилися на вимогу представників фракцій "Голос" та "Європейська солідарність". Саме вони підняли питання про підозру у "накнопкодавленому" призначенні скандальної особи Сергія Шкарлета на посаду Міністра освіти і науки України.

Сергій Шкарлет, фото: МОН
Сергій Шкарлет, фото: МОН

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно В Україні готується революція у житловій сфері Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Разом з прем'єр-міністром ми обговорювали ситуацію, яка, можливо, вчора мала місце. Я маю на увазі явище неперсональне голосування або "кнопкодавство". Ми навіть прийняли Закон про відповідальність за неперсональне голосування, яке тягне за собою кримінальну відповідальність, але сьогодні всі колеги говорять, що воно не працює. Тому домовились ми про наступне: до 15 січня розробити зміни до Законодавства, які зробили б більш жорстку відповідальність за такі дії", - повідомив Голова ВРУ Дмитро Разумков.

Зміни мають відбутися і в рамках збільшення кримінальної відповідальності, і збільшення штрафів. Цей законопроект має бути прийнятий одним з перших після новорічних свят.

"Також всі фракції звернулися до мене з пропозицією встановити додаткові камери в залі, які б фіксували неперсональне голосування. В тих місцях, де їх немає – наприклад, у всіх ложах. А що стосується місця розташування депутатів, ми повертаємося до розподілу місць між фракціями та групами, який був на початку нашої роботи. Всі інші місця, які ми залишали як резервні, будуть відключені від системи "Рада"", - підкреслив Дмитро Разумков.

Разумков, фото УП
Разумков, фото УП

Розглянути ситуацію щодо вчорашнього голосування щодо призначення нового Міністра освіти і науки мають на засіданні регламентного Комітета.

Нагадаємо, "за" призначення Шкарлета вчора було зафіксовано 226 голосів.

Абсолютну більшість з них склали члени наступних фракцій і груп: "Слуга Народу", "ОПЗЖ", "Довіра" і "За майбутнє".