В Україні децентралізований принцип виплати пенсій замінено на централізований: очікується, що це спростить роботу ПФУ з банками і допоможе отримувати гроші простіше, швидше і зручніше.

Про це повідомляє профільне видання "Пенсійний кур'єр" на своїй сторінці у соціальній мережі "Фейсбук".

"Передбачено поступово, починаючи з Пенсійного фонду, перехід до централізованого фінансування виплати пенсій, грошової допомоги. Це дасть можливість прискорити рух коштів та зарахування їх на рахунки пенсіонерів та одержувачів безпосередньо Пенсійним фондом України (без їх проходження через територіальні управління)", — пишуть у публікації.

Пенсіонери, кадр з відео
Пенсіонери, кадр з відео

Окремим пунктом зазначено і про доставку пенсій додому:

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

"Також затверджено порядок виплати і доставки пенсій, грошової допомоги за місцем фактичного проживання одержувачів у межах України організаціями, що здійснюють їх виплату і доставку (АТ «Укрпошта»)", — стверджують пенсійники.

Нагадаємо, Лазебна пообіцяла українцям надбавку до пенсії, хто отримає по 400 і 500 гривень.

Як повідомляв Знай.ua, бюджет на 2021 рік, якими будуть зарплати, ціни та державний борг України.

Також Знай.ua писав, що Лазебна розповіла, як розподілять пенсії в 2021 році, чого чекати, якщо вам 65, 75 і 80 років.