Скандально відома українська дитяча письменниця Лариса Ніцой, яка в останні кілька років активно виступає з вельми радикальними пропозиціями щодо українізації всього що тільки можна, розповіла своїм слухачам і читачам дуже тривожну історію.

Так, інцидент стався в місті Глухів (Сумська область). Тут в одній зі шкіл повністю скасували свято святого Миколая через те, що учень відмовився співати на святі пісню російською мовою.

Тепер же, за словами Ніцой, в цьому навчальному закладі відбувається реальне цькування сім'ї хлопчика. Про це стало відомо завдяки публікації Лариси Ніцой в мережі Facebook.

Публікація Лариси Ніцой, скріншот: Facebook
Публікація Лариси Ніцой, скріншот: Facebook

"Дітей покарали. Скасували свято Миколая через... відмову дитини співати російську пісню. Глухів. Школа № 3. Підготовка до свята Миколая.
- Я не співатиму російську пісню, - каже учень.
- Ах, так, - відповідає вчителька. - Тоді свята взагалі не буде!
батьки:
- Що відбувається, чому скасували свято? Діти чекали!
- Бо серед вас є одна мама, яка проти такого свята.
- Що це таке? Чому через одну матусю з "привітом" страждають діти! - обурюються батьки, і чомусь не замислюються, що щось не так. Адже і мама, яка нібито проти свята Миколая, насправді - дружина священика. Так в Глухові відбувається велика маніпуляція. Настрій батьківського колективу проти україномовної родини, син якої відмовився всього лише співати російську пісню.
- Я не проти свята, - пише мама в загальний батьківський чат у вайбері. - Ми проти російської пісні на святі. Адже є хороші українські пісні про Миколая! Бац. Вчителька видаляє цю маму з вайберівської групи. Складний наш український шлях...", - обурюється Лариса Ніцой.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Варто зазначити, що підписники письменниці почали активно коментувати публікацію і ділитися думкою стосовно даної ситуації:

"У Вінницькій області - аналогічна ситуація... Вчителі перетворюються на справжню 5 колону... Директор школи - очолює "співочих" при новозбудованому МПЦ"

"Ця вчителька неадекватна та ще й ворог України. Не місце в школі! Хочеться почути реакцію директора школи на її ганебний вчинок. А батькам учнів без цієї так званої вчительки варто організувати дітям свято Миколая. Сподіваємося, що цю не шановну вчительку буде звільнено з роботи.

"Не потрібно русифікувати свято Миколая сценками всякими!!! Поверніться до традицій!!! Діти піснею про Миколу звуть, він приходить і запитує у дітей чи були вони ввічливі, чи знають молитви, а може який віршик або пісню!! Я досі пам'ятаю як чекала на Миколая, щоб йому щось розповісти!".

І це далеко не все, що вирішили сказати українці:

Коментарі до публікації, скріншот: Facebook
Коментарі до публікації, скріншот: Facebook

Коментарі до публікації, скріншот: Facebook
Коментарі до публікації, скріншот: Facebook

Раніше повідомляли, захисниця мови Ніцой показала, де можна "зловити кайф": "Вся Україна повинна бути такою".

Як повідомляв Знай.uа, поборниця української мови Ніцой знайшла в Житомирі джерело: "Всі сюди".

Знай.uа писав, Ніцой розповіла про сльози, викликані знущаннями: "Ми що, бомжихи?".