У Великобританії у зв'язку з поширенням нової мутації коронавірусної хвороби COVID-19 запроваджені Заходи 4-го рівня. Новий штам є набагато більш заразним, однак побоювання щодо його вищої здатності спричинювати тяжчий перебіг захворювання чи підвищувати рівень смертності виявилися хибними.

Про це повідомляє британський телеканал Sky News.

"Саме тому Різдво має бути скасованим", — пояснюють значення нової мутації журналісти. Коефіцієнт R (кількість людей, яких заражає кожна інфікована особа) цієї варіації сягає 0,93 — що значно більше за звичайні 0,4 для Британських островів, про що говорять висновки урядової дорадчої групи NERVTAG. Фактично, варіант VUI-202012/01 зробив COVID-19 ще на 70 відсотків заразнішим.

Є й хороші новини: попри набагато вищу заразність, мутація не викликає важчих симптомів і не призводить до вищої смертності, аніж "звичайний" коронавірус. Проте як жартують медики, у COVID-19 й так надзвичайно високі ці показники.

Пандемія у світі, фото: кадр з відео
Пандемія у світі, фото: кадр з відео

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Іншою хорошою новиною стало те, що вакцина, яка розробляється проти коронавірусної хвороби, буде ефективною і проти варіанта VUI-202012/01. Вчені наголошують, що це все ще той самий коронавірус, з яким вони вчаться боротися.

Тим часом, поки у Великій Британії скасовують залишки різдвяних заходів і посилюють карантинні міри, показує суворість закону й судова система. Так, британець Фредерік Адомако-Фрімпонг зі Стратфорда за повторне порушення з неносінням маски у громадському місці змушений заплатити штраф у 1700 фунтів (близько 75 тисяч гривень).

Раніше повідомляли, міністра Степанова хочуть замінити нейромережею: розробку доручать Мінцифрі і білорусам.

Як повідомляв Знай.uа, Степанов пообіцяв безкоштовні тести на COVID-19 всім хворим українцям.

Знай.uа писав, Польща переманює українських лікарів зарплатами в 300 тисяч - замість нашої мінімалки.