З 2021 року в Україні підвищаться вимоги для виходу на пенсію в 60 років. На заслужений відпочинок у цьому віці зможуть вийти лише ті, у кого є 28 років страхового стажу.

Хто ж під цю категорію не підпадає, буде змушений докуповувати стаж або працювати до 63-65 років. Про це йдеться у законі "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування".

Згідно з документом, з 2021 року на 12 місяців страхового стажу підвищать вимоги для виходу на пенсію в 60 років. Мова йде про період роботи, коли із заробітної плати сплачувалися внески до Пенсійного фонду.

Пенсіонери, кадр з відео
Пенсіонери, кадр з відео

Українці, в яких є від 15 до 18 років стажу працюватимуть до 65 років. Очікується, що наступного року посилення вимоги суттєво на українців не вплине, адже таких осіб меншість. Проте вже через 2-4 роки нововведення буде відчутним для багато 60-річних.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Українці, в яких є від 18 до 23 років стажу працюватимуть до 63 років.

Якщо стажу не вистачає:

  • Докупити стаж. Якщо купувати вже в 60 років, то вартість кожного місяця буде вважатися за формулою: дві мінімальні зарплати помножити на 22%. З січня 2021-го це 2 640 грн.
  • Якщо не вистачає 5 років стажу, людина не працює, і їх 55 років, вона може добровільно платити внесок до Пенсійного фонду у розмірі 22% від мінімальної зарплати. З січня 2021-го це 1320 грн.
  • Дочекатися нового пенсійного віку. Тобто продовжити працювати до тих пір, поки не отримає належну виплату. Тимчасові пенсії, які до 2021 року призначалися після 60 років і до досягнення нового пенсійного віку, вже не діють.

Пенсіонери, кадр з відео
Пенсіонери, кадр з відео

Нагадаємо, ЗСУ потрапили під гранатометний обстріл на Донбасі, двоє героїв отримали важкі поранення - звіт ООС. Було зафіксовано 6 порушень режиму припинення вогню

Як повідомляв портал "Знай.ua", СБУ схилила голови через загиблих на Донбасі побратимів: найкращі снайпери віддфали життя за Україну. 1 грудня виповнився рік з дня загибелі двох Героїв України

Також "Знай.ua" писав, відомий десантник "Ведмідь" згадав, як Україна втратила Крим: "Всі сумніви відійшли моментально". Командир десантно-штурмового взводу "Ведмідь" розповів про службу