На сторінці Національного банку України в соціальній мережі Facebook з'явилася інформація про те, що держава надасть матеріальну допомогу громадянам, які можуть втратити доходи через посилення карантину.
Це стосується локдауну з 8 по 24 січня 2021 року. НБУ приєднався до важливого процесу і зробив безкоштовними операції в системі електронних платежів Нацбанку (СЕП) при здійсненні операцій, пов'язаних з виплатою матеріальної допомоги внаслідок посиленого карантину бізнесу і населенню.
Рішення було запроваджено ще два дні тому, з 22 грудня 2020 року внесено відповідні зміни до Тарифів за послуги СЕП. НБУ нагадав, що матеріальна допомога громадянам, які можуть втратити доходи через посилення карантину, надається з ініціативи Президента України Володимира Зеленського.

Виплата здійснюється з рахунку Пенсійного фонду України, який відкритий у Державному Ощадному банку АТ "Ощадбанк". Саме звідти здійснюватиметься перерахування коштів на банківські рахунки українців, зазначених громадянами в заяві на отримання одноразової матеріальної допомоги від держави.

Зазначається, що також будуть безкоштовними і операції з повернення коштів матеріальної допомоги банками, які з певних причин не будуть зараховані.

Нагадаємо, у Мінсоцполітики заявили, хто не отримає 8 тисяч цього року: "Частина людей помиляється"

Як повідомляв "Знай.ua", перші працюючі українці та ФОП отримали обіцяні 8 тисяч через "Дію"

Знай.ua писав, карантинні 8 тисяч можна отримати онлайн: інструкція та нові терміни подання заяв

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще