США та Європа не дали Україні вакцину від covid-19, і влада намагається домовитись про поставки з Китаю.

27 грудня, всі країни ЄС почнуть вакцинацію населення від COVID-19. Про це повідомила глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляйен.

"Сьогодні ми перегортаємо сторінку важкого року. Вакцини від COVID-19 доставлені в усі країни ЄС. Вакцинація по всьому Євросоюзу розпочнеться завтра", - написала вона в Twitter 26 грудня.

Також опубліковано відеозвернення фон дер Ляйен, в якому вона додала, що у всіх країнах ЄС вакцини стали доступні одночасно.

"Вакцинація дозволить нам поступово повернутися до нормального життя", - заявила фон дер Ляйен.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Тим часом українська влада в пошуках вакцини почала переговори з Китаєм. Так, за словами глави МЗС Дмитра Кулеби, китайці "готові її постачати", а переговори з компанією-виробником веде МОЗ.

"Конкретною інформацією володіє міністерство охорони здоров'я, ми як раз їм допомагаємо зараз, щоб відбулися певні контакти між представниками Міністерства охорони здоров'я і представниками компанії-виробника", - заявив глава МЗС України.

Зазначимо, що 21 грудня президент Володимир Зеленський повідомив, що поставки західних вакцин в Україну відкладається на невизначений термін, оскільки "США і Європа їх не дають".

Зеленський також заявив, що Україна буде закуповувати будь-які вакцини, крім російської.

Нагадаємо, Україна "випала" з черги на вакцину проти covid-19

Як повідомляв портал Знай.ua, Moderna Inc. довелося відмовитися від 400 тисяч доз експериментальної вакцини від covid-19 через проблеми з фільтрацією

Також Знай.ua писав, виявлено новий вид коронавірусу, що заражає набагато швидше